HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK Başkanı'ndan MHP kurultayı ile ilgili açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven'den olağanaüstü MHP kurultayı ile ilgili flaş bir açıklama geldi.

YSK Başkanı'ndan MHP kurultayı ile ilgili açıklama

Yargıtay, MHP'de tüzük incelemesini, yerel mahkemeden çıkan karara ilişkin iptal davası sonrasında yapacak.

MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut, Cumhuriyet Başsavcılığının kararını Twitter adresi üzerinden paylaştı. Kararda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 16 Haziran tarihli olağanüstü kongrenin iptali için açılan davada Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tüzük değişikliğine ilişkin alınan kararların açılan dava kesinleşinceye kadar tedbiren uygulanmamasına karar verdiği anımsatılarak, "MHP'nin 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü büyük kongresinde parti tüzüğünde yapılan düzenlemelerin incelenmesinin; kongrenin iptali hakkında dava açılmış olması ve bu dava hakkında Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce 24 Haziran 2016 tarih ve 2016/303 E. sayılı karar ile tedbir kararı verildiğinin aşılması karşısında, anılan bu kongrenin iptali davasının sonucunun kesinleşmesinden sonra yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

MUHALİFLERE BİR ŞOK DAHA

MHP’de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu’nun ardından bir önemli karar da Yargıtay’dan geldi. Yargıtay, parti içi muhalefetin 19 Haziran’da düzenledikleri kurultaydaki tüzük değişikliklerini tescillemedi.

MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut, twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Tüzük Değişikliklerinin Parti Tüzüğüne İşlenmesine ilişkin talepleri reddetmiştir” dedi. Yargıtay, tüzük değişikliğine ilişkin incelemesini, iptal davası sonrası yapacağı bildirildi.

ANKA/MYNET

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler