Yahudi Dusmanligi Haberleri

ABD ile İsrail arasında 'erken seçim' krizi! Muz cumhuriyeti değiliz

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 160 gündür devam ederken, ABD’li yetkililerden İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor. Yahudi kökenli ABD Senatosu Çoğunluk Lideri ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail’de erken seçim çağrısında bulundu. Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nden ise, "İsrail muz cumhuriyeti değil" tepkisi geldi.

Haber 2024-03-14 21:33:31

Biden onayladı! Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanmasına izin veren kararnameyi onayladı. Yaptırım listesine girenlerin ABD'deki varlıkları dondurulacak, vize alamayacak.

Haber 2024-02-01 20:52:20

Sinagogda 'gizli tünel' krizi: Bebek pusetinden kan lekelerine inanılmaz detaylar! Yahudi grupla polis arasında arbede çıktı

New York'taki bir sinagogun altına aylarca tünel kazıldı. İçlerinde bulunanlarla hayrete düşüren gizli tünellerin ortaya çıkışı sonrası ortalık fena karıştı. Tünellerin kapatılması için harekete geçilirken bir grup Yahudi çalışmaları engellemek adına tünellere atladı. Sinagogdaki arbede anları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Haber 2024-01-09 16:49:48

Hanuka mumlarını yangın tüpüyle söndürdü

Polonya'da aşırı sağcı Konfederasyon Partisi milletvekili Grzegorz Braun, Polonya parlamentosunun alt kanadı Sejm'de Hanuka menorasındaki (8 günlük Yahudi bayramı Hanuka boyunca yakılan bir şamdan) mumları yangın söndürücü ile söndürdü.

Haber 2023-12-12 21:50:38

İsrail'den Cenin Mülteci Kampı'na baskın! Ölü ve yaralılar var

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'de 7 Filistinliyi öldürdüğü, 13'ünü yaraladığı belirtildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 172'ye yükseldi.

Haber 09-11-23 14:05

İsrail'den yurt dışındaki vatandaşlarına uyarı: Sembolleri açıkça göstermeyin

İsrail'den yurt dışındaki vatandaşlarına uyarı geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yurt dışı seyahatlerini yeniden değerlendirmeleri, seyahat ederken de İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları çağrısında bulundu.

Haber 03-11-23 21:29

Yıllar önceki görüntüler yeniden servis edilmişti! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı' iddiasına yalanlama geldi

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı" iddiasıyla ilgili İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada söz konusu ödülün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına değil bazı Yahudileri soykırımdan kurtaran Türk diplomatlar adına verildiği belirtildi.

Haber 01-11-23 10:29

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı iddiası manipülasyondur

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı" iddiasının manipülasyon olduğunu bildirdi.

Haber 31-10-23 23:30

SON DAKİKA | AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Blinken'a tepki! Tehlikeli bir yaklaşım

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın İsrail’deki açıklamaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "ABD Dışişleri Bakanı’nın ‘ben burada bir Yahudi olarak bulunuyorum’ yaklaşımı tehlikeli bir yaklaşım. Bulunduğu görev, diplomasinin işletilmesi gereken bir görev." ifadelerini kullandı.

Haber 12-10-23 16:48

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede! Hamas'ın elindeki sivil esirlerle ilgili müzakere

Son dakika haberi: İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar beşinci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Bölgede gerilimin düşmesi ve sivil can kayıplarının engellenmesi için Türkiye girişimlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas’ın elindeki sivil rehineler için devreye girdiği belirtildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları ise esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla iki çocuğunu serbest bıraktı.

Haber 11-10-23 21:57

ABD'den yeni hamle! İsrail'e destek için Doğu Akdeniz’e ikinci uçak gemisini gönderiyor

İsrail ile Hamas arasındaki şiddetli çatışmalar sürerken, ABD'den yeni bir hamle geldi. Washington yönetiminin İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi. ABD Başkanı Biden ise İsrail'in arkasında olduklarını belirterek "Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Yahudi ve demokratik İsrail devletinin kendisini savunabilmesini sağlayacağız.” dedi. Biden, Hamas’ın elinde rehin tutulan ABD vatandaşlarının olduğunu da belirtti.

Haber 10-10-23 23:03

Kanlı festival anında yaşananları Tüm dünya bilmeli diyerek anlattı! 10 saniye içinde çok fazla ölüm gördüm

Hamas'ın cumartesi sabahı İsrail yerleşimlerine yönelik başlattığı saldırıların hedef noktalarından biri de Gazze sınırına yakın bir bölgede gerçekleştirilen müzik festivali oldu. Yahudi bayramı Sukot'u kutlamak için organize edilen Nova Festivali'nin açık bir alanda yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak alana düşen roket ve siren sesleriyle birlikte festival adeta kabusa döndü. 29 yaşındaki Noa Beer The Sun'a çölde yaşadıklarını anlattı.

Trend 10-10-23 09:07

Canlı yayında sinirler bir anda gerildi! Konuklar tekme tokat kavga etti... O anlarda yayın devam etti

Pakistan Adalet Hareketi Partisi’nden (PTI) avukat ve hukuk uzmanı Sher Afzal Marwat ile Pakistan Müslüman Birliği-Navaz’ın (PML-N) senato üyesi Afnan Ullah Khan katıldıkları canlı yayında birbirlerine girdi. Marwat kavganın ardından yaptığı açıklamada, Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han’a hakaret ettiği ve ona Yahudi ajanı dediği için Khan’a tokat attığını ifade etti.

Trend 29-09-23 07:42

Dışişleri'nden, Yahudi yerleşimcilerin Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin İsrail işgali altındaki Filistin'in Urif şehrindeki bir camiye girerek Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırı gerçekleştirmesini lanetledi.

Haber 23-06-23 00:38

Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu. İncil'e en yüksek teklifi veren isim ABD'nin eski Romanya büyükelçisi ve Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı Alfred H. Moses oldu.

Haber 18-05-23 08:56

SON DAKİKA | İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest bırakıldı

İsrail polisi Mescid-i Aksa’daki tepki çeken müdahalelerine devam ediyor. İsrail güvenlik güçleri Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Türk vatandaşı Özgecan Mutlu'yu gözaltına aldı. Mutlu’nun gözaltına alındığı o anlar kameralara yansırken genç kızın ‘Ya bırak! Kolumu sıkıyor şerefsiz! Elimde Kur’an var, Kur’an’ı alın’ dediği görüldü. Gelen son bilgiye göre gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest bırakıldı.

Haber 25-04-23 13:48

İsrail BaşbakanI Netanyahu'dan Mescid-i Aksa kararı! Fanatik Yahudilerin baskınları bayrama kadar durduruldu

İsrail polisi korumasındaki onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı aldı. Ulusal Güvelik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Başbakan Netanyahu'nun kararına tepki gösterdi.

Haber 11-04-23 22:14

Asırlardır Türkiye'deydi, depremde İsrailli ekip ülkesine götürmüştü! 'Ester' parşömeni hakkında Bakanlıktan açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm dünyadan çok sayıda ekip arama-kurtarma çalışmalarında destek olmak için Türkiye'de seferber oldu. Ülkemize gelen ekiplerden biri de İsrailli ZAKA idi. Bu süreçte, asırlardır Türkiye'de bulunan Ester parşömeni, depremde zarar gören Antakya Sinagogu'nun enkazında yaşlı bir yerli Yahudi tarafından bulunup ekibe teslim edildi, ekip de parşömeni ülkesine götürdü. Türkiye'ye iade edildiği belirtilen parşömenin akıbeti hakkında Bakanlıktan açıklama geldi.

Haber 20-02-23 09:56

Binlerce insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminin ardından İsrailli hahamdan nefret dolu yorum! 'Türkiye ve Suriye'deki depremler ilahi adalet'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 10 ille birlikte Suriye'yi de etkileyen depremlerin ardından dünya seferber oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, İsrail’in önde gelen Yahudi dini önderlerinden Haham Shmuel Eliyahu kaleme aldığı makalede düşmanca ve nefret dolu ifadeler kullandı. Haham Shmuel Eliyahu, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketi için nefret dolu bir dil kullanarak "ilahi adalet" yorumunu yaptı.

Haber 12-02-23 16:49

İngiltere Kralı III. Charles adeta kurtlarını döktü! Müziğin ritmine dayanamayınca dans pistine çıktı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 96 yaşında hayatını kaybetmesi sonucu tahta oğlu III. Charles çıkmıştı. İngiltere Kralı III. Charles, son olarak Yahudilerin "Hanuka" bayramı öncesi Londra'daki bir halkevine ziyarette bulundu. Yahudi toplumuyla bir araya gelen Kral Charles düzenlenen etkinlikte müziğin ritmine dayanamayıp dans pistine çıktı. İngiltere Kralı III. Charles adeta kurtlarını döktü! İngiltere Kralı'nın dans hünerlerini sergilediği anlar büyük ilgi gördü.

Haber 18-12-22 10:16

Müslüman olan ABD'li yazar Shems Friedlander vefat etti

Mevlevilikle tanıştıktan sonra Müslüman olan Yahudi kökenli ABD'li yazar Shems Friedlander, 82 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

Haber 22-11-22 20:06

İsrail'de seçimi kazanan Netanyahu'nun müttefikinden çok sert sözler! Sizin gibi hayvan değiliz

İsrail'de dünkü seçimlerden henüz kesin olmayan sandık çıkış anketlerine göre, Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ blok az bir farkla zaferle ayrıldı. Sağ blokun üyesi dindar Yahudi milletvekili Yitzhak Pindrus, siyasi muhaliflerine "Biz sizin gibi hayvan değiliz" diyerek hakaret etti. Pindrus'un rakiplerine yönelik bu sözleri büyük tepki çekti. Öte yandan, seçimden zaferle ayrılan Binyamin Netanyahu, halkın "zayıflık değil güç istediğini" söyledi. İşte detaylar...

Haber 02-11-22 11:12

Kanye West'e sosyal medya şoku! Hesapları kilitlendi

Geçtiğimiz günlerde Yahudilerle ilgili attığı tweet’i silinen ünlü Amerikalı rap şarkıcısı Kanye West'in, yahudi karşıtı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Instagram ve Twitter hesapları kapatıldı.

Magazin 11-10-22 08:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul etti

Yurthaber 20-09-22 00:02

Çirkin saldırı: Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda mezar taşlarını kırdılar! 18 yaşından küçük 5 çocuk gözaltına alındı

Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda 36 mezar taşı kırıldı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı saldırıyı, "Bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz" açıklamasıyla duyurdu. Saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama gelirken, olaya ilişkin 18 yaşından küçük 5 çocuğun yakalandığı belirtildi.

Haber 15-07-22 10:59

Yahudi tavlası ne demek? Yahudi tavlası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Yahudi tavlası ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Yahudi tavlası TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 23-05-22 20:37

Yahudi tapınağı ne demek? Yahudi tapınağı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Yahudi tapınağı birleşik kelimesi ile ilgilidir. Yahudi tapınağı ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:24

Yahudi Arapçası ne demek? Yahudi Arapçası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Yahudi Arapçası birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Yahudi Arapçası ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:24

Yahudi Almancası ne demek? Yahudi Almancası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Yahudi Almancası birleşik kelimesi ile ilgilidir. Yahudi Almancası ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:24

Yahudi takvimi ne demek? Yahudi takvimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Yahudi takvimi birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Yahudi takvimi ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:55

Yahudi pazarlığı ne demek? Yahudi pazarlığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Yahudi pazarlığı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Yahudi pazarlığı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:55

Yahudi ebegümeci ne demek? Yahudi ebegümeci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Yahudi ebegümeci birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Yahudi ebegümeci ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:55

Yahudi baklası ne demek? Yahudi baklası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Yahudi baklası birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Yahudi baklası ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:55

Yahudi ne demek? Yahudi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Yahudi kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Yahudi kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:55

Günlerdir sürüyordu... Çok konuşulacak gelişme! Putin özür diledi

Rusya-İsrail arasında ‘Hitler’ ve ‘Yahudi’ söylemleri konusunda gerilim sürerken Rusya’dan çarpıcı bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lavrov’un tepkiye yol açan ifadeleri sebebiyle İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ten özür diledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Büyükelçi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Haber 05-05-22 20:51

'Hitler' tartışması sürüyor! Tek çıkış yolu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Dünya gündeminde ‘Hitler’ tartışması sürüyor. Son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve “Lavrov için tek çıkış yolu, tüm Yahudilerin önünde alenen özür dilemektir” dedi.

Haber 05-05-22 19:06

Lavrov'dan Hitler çıkışı! İsrail'den sert tepki: İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdılar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu iddia ettiği sözleri tepki çekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lavrov'un sözlerini kınayarak Rusya’nın İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada, "Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 02-05-22 22:48

Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenliydi' sözlerine İsrail'den sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Levrov'un Nazi lideri Adolf Hitler için "Yahudi kanı taşıyordu" yönündeki sözlerinin ardından İsrail, Rusya Büyükelçisini "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haber 02-05-22 17:08

İsrail'den Lavrov'un Hitler Yorumuna Özür Talebi

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Hitler'in Yahudi kökenli olduğuna ilişkin sözleri nedeniyle özür dilenmesini talep etti, Rusya'nın İsrail Büyükelçisi'ne nota verileceğini açıkladı

Haber 02-05-22 16:16

İsrail ile Rusya arasında Nazi krizi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un bir söyleşide, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Yahudi olduğunun hatırlatılması üzerine Hitler'in de Yahudi kanı taşıdığına inandığını söylemesi kriz yarattı.

Haber 02-05-22 12:28

İsrail'den flaş Mescid-i Aksa kararı! İzin verilmeyecek

İsrail hükümeti, aldığı kararla cuma gününden itibaren fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine müsaade etmeyecek. Cuma günü başlayacak uygulama Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar sürecek. Hamursuz Bayramı'nda fanatik Yahudilerin Aksa'ya baskınları artmıştı. Yahudi yerleşimci gruplara Mescid-i Aksa'ya baskınlarında İsrail polisi de eşlik ediyordu.

Haber 20-04-22 02:41

'Anne Frank İhaneti' adlı kitap yeni bulgular üzerine piyasadan çekildi

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Yahudi soykırımının (Holokost) sembol isimlerinden biri olan Anne Frank ve ailesine Amsterdamlı Yahudi noter Arnold van den Bergh'in ihanet ettiğini öne süren kitap, Hollandalı yayıncı tarafından toplatıldı.

Haber 23-03-22 13:08

Hollandalı yayıncı Anne Frank'ı ihbar eden kişi hakkındaki kitap için özür diledi

Hollandalı yayıncı Ambo Anthos, 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan Yahudi soykırımının (Holokost) sembol isimlerinden biri olan Anne Frank ve ailesine Yahudi noter Arnold van den Bergh'in ihanet ettiğini içeren kitap nedeniyle özür diledi.

Haber 24-02-22 18:49

Özel olarak saklanıyor! Antalya’nın tek Yahudi mezar taşı müzede korunuyor

Antalya’da 20. yüzyılın başında yapılan nüfus sayımına göre 235 kişiden oluşan Yahudi cemaatinden bugüne somut olarak yalnızca bir mezar taşı kaldı. Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, müze bahçesinde sergilenen mezar taşına ilişkin, “Yazıtın üzerinde yapılan bilimsel çalışmalarda bu parçanın 18 Kasım 1905 yılında vefat eden Haham Raphael Moshe’e ait olduğu anlaşıldı. Müzemizde bu türde başka örnek parça yok” dedi.

Trend 05-02-22 17:47

Antalya’nın tek Yahudi mezar taşı! Dikkat çeken yazı: Ölümü, günahlarına kefaret olsun

Geçmişten bugüne sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, içerisinde farklı din, ırk ve birçok kültürü de barındırıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise yakın tarihe bakıldığında Antalya Yahudi cemaati. Antalya Arkeoloji Müzesi bahçesinde sergilenen İbranice yazılı mezar taşı ise tek olması ile dikkat çekiyor. İbranice yazıtlı mezar taşının Türkçe çevirisinde, ''Bedeni burada yatıyor fakat ruhu yükseklere çıktı. Ölümü, günahlarına kefaret olsun'' yazıyor.

Haber 05-02-22 10:34

Auschwitz: Bir yer ve onun sarsıcı öyküsü

Sovyet ordusu 27 Ocak 1945 tarihinde Auschwitz Toplama Kampı'nda kalan mahkumları kurtardı ve bu tarih Uluslararası Yahudi Soykırımı'nı Anma Günü olarak kabul edildi.

Haber 27-01-22 16:15

İzmir'deki 9 sinagog, açık hava müzesi olarak ziyarete açılacak

İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi kapsamında koruma altına alınan Kemeraltı bölgesindeki sinagoglar, haziran ayından itibaren gezilebilecek - Proje koordinatörü Nesim Bencoya: - "Kemeraltı'na ilk etapta 300 bin ziyaretçi istiyoruz. Bu ulaşılabilir bir hedef"

Yurthaber 24-01-22 11:53

Anne Frank ve ailesini Yahudi noter mi ihbar etti?

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 2. Dünya Savaşı sırasında saklandıklar evde Naziler tarafından yakalanarak toplama kampına gönderilen Anne Frank ve ailesini kimin ihbar ettiği, yapay zeka kullanılarak büyük ölçüde ortaya çıkarıldı.

Haber 17-01-22 14:17

Erdoğan'dan Bensiyon Pinto için taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto'nun vefatı dolayısıyla oğlu Benjamin Pinto'yu arayarak taziyelerini iletti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u da arayarak annesinin vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Haber 13-01-22 19:41