HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En ünlü gelinler ve gelinlikleri

Gelmiş geçmiş en güzel gelinlikleri sıralamaya başlasak liste epey uzun olur kuşkusuz. İşte Conde Nast Bride gelinlik dergisi, albümlerin sayfalarını açıyor ve birbirinden ünlü isimlerin (kimisi hayatta, kimisi artık evli olmasa da) giydikleri gelinlikleri gözler önüne seriyor.

EN GÜZEL 20 GELİN

Kimler yok ki? Erkeksi görünümlü şarkı Pink'ten beyazlar içinde bir kuğuyu andıran sinemanın en güzel kadınlarından Grace Kelly'e, müziğin yaramaz kızı Avril Lavigne'den sarışın bomba Marily Monroe'ya kadar birçok isim işte bu gelinliklerle dünyaevine girdiler.

İşte en güzel 20 gelin:

1- Grace Kelly, 1956
İsmi gibi zarafetin simgesi Grace Kelly, Monaco Prensi Rainier ile evlendi. Gelinliği Metro-Goldwyn-Mayer stüdyolarının kostüm departmanında dikildi. Oscar de la Renta gelin hakkında şunları söylüyor: "Grace Kelly düğün gününde ikon kelimesine yeni bir anlam kazandırmıştır. Kraliyet kuyruğundan, feminen dantellerle bezenmiş detaylı konservatif gelinliğin yansıttığı bütünlük, onu eskimez bir gelin haline getirmiştir."

EN GÜZEL 20 GELİN

2- Nicole Kidman, 2006
Keith Urban ile evlenen oyuncunun tek omuzlu Balenciaga gelinliği onun 2. seçilmesine sebep olmuş. Biraz torpil var bu işte gibi. Çünkü aşağıda kimler var kimler!

EN GÜZEL 20 GELİN

3- Jackie Onassis, 1953
JFK ile yaptığı evliliği çok uzun sürmeyen, yine ikon kavramının tanımlarından biri halin gelen Jackie Onassis'de soylu şıklığı vardı.

EN GÜZEL 20 GELİN

4- Pink, 2006
Yakın zamanda hayatını birleştiren şarkıcının gelinliği ve saç süsü günümüz modası görünse de, daha marjinal ya da daha sade bir görüntü bekliyor insan. Günümüzün en iyi gelinlik markalarından Monique Lhuillier seçen şarkıcının, romantik atmosfer içindeki durumu onun yüksek sıralarda yer almasının nedeni olabilir. Ancak Pink, artık evli değil!

EN GÜZEL 20 GELİN

5- Diana Galler Prensesi, 1981
Birinci en olmadı ikinci seçilmesi gereken Diana'nın hem düğünü hem neredeyse kilometrelerce uzanan kuyruğu, naif mimikleri, doğal ve kısa saçı gelmiş geçmiş en unutulmaz gelin ve düğün görüntülerinin başında geliyor. Televizyonda düğünden parçaları her verdiklerinde eski filmlerde görülen kraliyet şanına özenmeyi sağlardı hep. Gelinliğin tasarımcıları David ve Elizabeth Emmanuel. Duygusal, romantik ve hüzünlü bir gelinlik sanki...

EN GÜZEL 20 GELİN

6- Dita Von Teese, 2005
Marilyn Manson ile hayatını birleştiren ancak sonra ayrılan Dita Von Teese, ilk ondaki tek koyu renkli gelinliği giyen. Mor gelinlikli alternatif gelinin belinin inceliği uzun süre konuşulmuştu. Gelinliğin üstadı ise Vivienne Westwood. Viv çılgınlığını seçen marjinal Dita'ya sadece bu yüzden bile yüksek puan gitmiş olabilir.

EN GÜZEL 20 GELİN

7- Victoria Beckham, 1999
Her sektöre el atan Victoria, bugünkü moda anlayışını on sene önce yakalasaydı daha farklı bir şey giyerdi kesinlikle. Şampanya rengi Vera Wang gelinlik ile modanın değişen yüzünün kurbanı olsa da ilk on arasına girebilmiş. O günden bugüne, çift olarak nereden nereye...

EN GÜZEL 20 GELİN

8- Carolyn Bessette-Kennedy, 1996
Gelmiş geçmiş en sade ve en şık gelinlerden olan Carolyn Besette'in, kayın validesi Jackie Onassis kadar ikon olmaya ömrü vefa etmedi. Düğündeki ince askılı beyaz elbisesi Narciso Rodriguez imzalı. Kırmızı ruju ve alelade yapılmış topuzu ile yeni bir dönem başlatmıştı.

EN GÜZEL 20 GELİN

9- Jordan, 2005
Sıralamadaki en şaşırtanlardan olan İngiltere'nin Pamela Anderson'u Jordan'ı niye listeye aldıkları sorulduğunda, "O kendi rüyasını özgürce yaşadığı için seçtik" demişler. Görünüşe göre Sinderella'nın balkabağı arabası eksik bir tek. Keza başına taktığı dev taç ve pembe tütülü kabarık gelinliği listenin sınıf ve kişi farkı gözetmeksizin yapıldığının işareti.

EN GÜZEL 20 GELİN

Kaynak:Gazeteport

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler