HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'den ilginç 'Lice' iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, güneydoğuda kesme eylemlerinin, devletin daha önce operasyon yaparak tespit ettiği uyuşturucu ekim sahalarında yapılmasının tesadüf olmadığını belirtti.

AK Parti'den ilginç 'Lice' iddiası

Kapusuz yazılı açıklamasında, AK Parti'nin, çözüm sürecinde her konu tartışılsın diye Diyarbakır'da bir çalıştay düzenlediğini, oraya bakanlar, milletvekilleri, gazeteciler ve yazarların gittiğini ancak birilerinin bundan rahatsız olup Lice merkezli olaylar çıkarmak suretiyle Diyarbakır'ı karıştırmak istediğini bildirdi. "16 aydır barışın ve huzurun egemen olduğu Diyarbakır'dan ne istiyorsunuz?Bakanlar, oraya çözüm konuşulsun diye gitmişken süreci zehirlemeye çalışmak kime, ne fayda sağlar? Yıllar sonra bir hükümet çözüm iradesini ortaya koymuş ve tüm siyasi riskleri üstlenmişken çözümün önünü tıkamaya çalışanlar kim için çalışıyor?" gibi sorular soran Kapusuz, şöyle devam etti:

"Yol kesme eylemlerinin, devletin daha önce operasyon yaparak tespit ettiği uyuşturucu ekim sahalarında olması tesadüf mü? Elbette değil. Bu çevrelerin amacı sadece Diyarbakır halkını uyuşturucuyla zehirlemek değil çözüm sürecini de zehirlemektir. Buna müsaade edilmemelidir.Diyarbakır'ı zehirlemeye çalışanlarla, İstanbul'da yolcu bulunan otobüse Molotof atıp yakanlar aynı kirli amaca hizmet ediyor"

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçıranlarla, İstanbul'da çocukları sokağa sürenlerin aynı kaynaktan beslendiğini kaydeden Kapusuz, "Ama İstanbul'da yaşlı bir teyze çıkıyor ve yürekli bir şekilde o göstericilere tepki gösteriyor. İşte o teyzenin sağduyusu ve cesareti herkese ders olmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun havaalanını desteklemek yerine Başbakanın 3.Havalimanının temelini attığı saatlerde Almanya'da Türkiye'yi şikayetle meşgul olduğunu iddia eden Kapusuz, "Yani CHP'nin şikayet ettiği saatlerde AK Parti hizmet ediyordu. Üstelik Türkiye'yi şikâyet ettiği dış ülke de Türkiye'de yapılacak Havalimanı'nın rakibi pozisyonunda bir havalimanına sahipti. Aynı gün Geziciler de 3. Havalimanına karşı gösteri yaptı. ODTÜ eylemlerinde Bizans kıyafeti giyenlerden, Duvarlara "Zulüm 1453'te başladı' diye yazanlardan 3.Havalimanına destek beklenmezdi zaten" dedi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler