HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Aziz Babuşcu'dan asgari ücret itirafı

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu "Biz emeklilerimizin aldığı ücretin yeterli olduğunu, asgari ücretin çok tatmin edici bir ücret olduğunu söylemiyoruz" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, muhalefet partilerinin seçim öncesi vaat konusunda birbirleriyle yarıştığını söyledi.

Aziz Babuşcu, Büyükçekmece'de partililerle kahvaltıda bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbuşcu, HDP'nin barajı aşıp aşmamasının Türkiye açısından bir anlam ifade etmediğini söyledi. Babuşcu, ‘‘Demokratik zeminde, demokratik kültürle siyaset yapılacaksa buna söylenebilecek hiçbir şey yok. Ama Kandil ve adadan gelecek talimatlar ile İstanbul'da barış dilini, bölgede savaş dilini konuşan bir anlayışı kabul edemeyiz. Bunu bu millete göstermek ve anlatmak durumundayız. Bizim yaptığımız budur'' dedi.

Kahvaltıdan sonra partililerle birlikte Büyükçekmece'de seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştiren Babuşcu, esnafı da ziyaret ederek sohbet etti.

AK Parti'nin bugüne kadar yaptıklarıyla var olan bir siyasi parti olduğunu belirten Aziz Babuşcu, ‘‘Hiçbir zaman yapmayacağımız şeyi söylemedik ve söylediğimiz her şeyi de yaptık. Bunun eminliği ve güveni içerisinde sahadayız. Milletimizle de bu anlamda çok iyi bir iletişim kurduk. Millet bu seçime dönük kurulan tuzakların, hazırlanan senaryoların farkında. Bu çok memnuniyet verici bir durumdur. 7 Haziran seçimi Türkiye açısından büyük Türkiye hayalini yakalayıp yakalayamama anlamında karar verecek bir seçim olacak. Biz bugüne kadar millete sadece yaptıklarımızı söyledik. Söylediğimizi de mutlaka yaptığımız için piyasada dolaşabiliyoruz. Bu vaat kültürü eski Türkiye'nin politik alışkanlıkları olarak görmek mümkündür. Yoksa bunların gerçeklikle bir ilişkisi yok. Muhalefetin bu vaatleri gündeme dahi alınmaması gereken şeyler. Çünkü bu vaatlerin sahiplerinin iktidar olacağız diye bir iddiaları yok. Çıtası yüzde 35 olan CHP'nin bu tür vaatlerde bulunuyor olması çok normaldir. Çünkü bu vaatleri yerine getirmek gibi sorumluluk taşımıyorlar'' şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET TATMİN EDİCİ DEĞİL

"Milletimizin güçlü Türkiye özlemi ve beklentisi çok belirgin bir şekilde öne çıkıyor'' diyen AK Parti'li Aziz Babuşcu, şunları söyledi:

‘‘Bu millet geçmişte kendi ekonomik halinden ziyade ülkesinin onurlu ve dik duran bir ülke olmasını hep arzu etti. Hamdolsun AK Parti ile bunu yakaladı. Elbette ki sahada emekli maaşlarının düşüklüğü konusunda, asgari ücret anlamında talepler geliyor. Bunların hepsi haklı talepler. Bu anlamda biz emeklilerimizin aldığı ücretin yeterli olduğunu, asgari ücretin Türkiye koşullarında çok tatmin edici bir ücret olduğunu söylemiyoruz. Ama biz bu ülkenin imkânlarını ve kaynaklarını doğru ve adil bir şekilde paylaştırmak zorunda olduğumuza inanıyoruz. Bu çerçevede milletimizle bu gerçeği paylaştığımızda mutabık kalıyoruz.''

Babuşcu, muhalefet partilerinin içinde bir vaat yarıştırması olduğunu belirterek, ‘‘MHP de diğerlerinin vaatlerinden hareketle vaatlerde bulundu. Kendi vaatlerine biraz daha inandırıcılık yükleyerek yapmış. Ama bunların hepsi tamamı için söylenecek ortak cümle, gerçeklikten uzak, ülke gerçekleri ile örtüşmeyen vaatler. Bunlar eski Türkiye alışkanlıklarıdır. Bu millet geçmişte doğru gibi ‘kim ne veriyorsa 5 fazlasını vereceğim' diyen siyasetçileri unutmadı. Bu vaatlerin de o vaatlerden farklı olmadığını biliyor'' dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler