HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan: Demirtaş süreci zehirlemiştir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın çözüm süreci ile ilgili açıklamasından sonra bir bomba açıklamada Mustafa Elitaş'tan geldi.

Akdoğan: Demirtaş süreci zehirlemiştir

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir" diye konuştu.

Akdoğan şöyle devam etti:

"Ben daha önce yaptığım açıklamalarda halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle birlikte yeni bir parametrenin sisteme girdiğini, zaten sürdürülemez hale gelen sistemin, bu yeni parametreyle daha da süreci zorlaştıracağını vurgulamıştım. Bu yüzden bu, kişilerden bağımsız bir sistem sorunudur. Sayın Başbakanımız da defaatle bunu vurgulamıştır, yeni anayasa bağlamında başkanlık sistemine vurgu yapmıştır. Seçim beyannamesi çalışmalarında da bu değerlendirilen önemli bir konudur."

AKDOĞAN'IN ARDINDAN İKİNCİ BOMBA AÇIKLAMA

AK Partili Yalçın Akdoğan'ın "HDP'nin açıklamaları çözüm sürecini zehirledi" şeklindeki açıklamasının ardından ikinci bomba açıklama geldi.

Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi’nin kalan maddelerini yarın TBMM Genel Kurulu’nda ele alacaklarını açıkladı.

İç Güvenlik Paketinin kabul edilen kısımlarına ilişkin yürütme ve yürürlük maddeleri yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

2 maddenin kabul edilmesi halinde iç güvenlik paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gönderilecek.

Saray’ın onaylamasının ardından ise yasa Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

İç Güvenlik Paketi’ne başta HDP olmak üzere muhalefet büyük tepki göstermişti.

Yasa teklifi TBMM’de görüşülürken HDP temsilcileri paketin komisyona çekilerek tekrar görüşüleceğini öne sürmüştü.

"VATANDAŞA HİZMET MADDELERİNİ GERİ ÇEKTİLER ZULÜM MADDELERİNİ ÇIKARIYORLAR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ak Parti'nin kararına büyük tepki gösterdi. Vural, "Soğanın cücüğünü zaten geçirdiler. Vatandaşa hizmet maddelerini geri çektiler, şimdi zulüm maddelerinin yürütme ve yürürlüğünü çıkarıyorlar" dedi.

Vural şöyle konuştu:

"Bürokratik oligarşinin despot yönetimine keyfiyet sağlayan maddeleri çıkardılar. Yürütme ve yürürlük kalmıştı, şimdi onu getiriyorlar" diyen Vural, bunu engellemek için İç Tüzüğün bütün imkanlarını kullanacaklarını açıkladı. Maddelerle ilgili usul taştırması açacaklarını ve itirazda bulunacaklarını belirten Vural, "Vatandaşa hizmet maddelerini çektiler zulüm maddelerini çıkarmak için kalanları getiriyorlar. Bugün Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarıyla AKP'yi kimin yönettiği görüldü. Ama Türkiye'yi kimin yönettiği belli değil. Emir komuta zinciri var. Sarpa saran çözüm sürecinden kurtulmak için taktik siyaset yöntemleri peşinde koştuklarının itirafıdır bu açıklamalar."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler