HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'AKP ilk defa oy kullanacak vatandaşların kişisel bilgilerine nasıl ulaştı?'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı'na 18 yaşını doldurmuş olan ve ilk defa 2015 genel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların kişisel bilgilerine nasıl ulaşabildiğini sordu.

ANKARA (ANKA)- Tanal, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 18 yaşını doldurmuş ve ilk defa oy kullanacak olan vatandaşlara seçimlere ilişkin propaganda malzemesi niteliğinde mektuplar gönderdiğini ve bu vatandaşların yaş ve adres bilgilerine ulaşmalarının özel hayatın gizliliği ilkesini ihlal ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, 18 yaşını doldurmuş olan ve ilk defa 2015 genel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlarımızın kişisel bilgilerine nasıl ulaşabilmiştir.

Bu bilgiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden mi alınmıştır? Yoksa başka bir kurumdan mı temin edilmiştir?

Bu kişisel bilgilere her vatandaş rahatça ulaşabilmekte midir?

Bu kişisel bilgiler herhangi bir kurumdan verildi ise bu durum özel hayatın gizliliği ilkesini ihlal etmek anlamına gelip, buna aracı olan kamu görevlileri suç işlememiş midir?

Bu bilgiler Bakanlığınız bilgisi dahilinde verildi ise yasal gerekçesi nedir?

Vatandaşlarımızın kişisel bilgilerini rızaları olmaksızın alarak seçim çalışmalarında kullanan ve bu kişilere yardımcı olanlar hakkında herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler