HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Türkiye'nin yeni Putin'i doğuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan MHP Lideri Bahçeli, ''Türkiye'nin yeni bir Putin'i yavaş yavaş doğmaktadır'' ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Lideri Bahçeli, ''Aslında Davutoğlu zor bir durumdadır. Davutoğlu davul boynundayken tokmağın sarayda olmasına nasıl tahammül ediyor?'' diye sordu.

Türkiye'nin ana gündeminin başkanlık sistemi olmadığını belirten Bahçeli, ''Erdoğan tek adam, tek bilen, tek karar veren olmak için yanıp tutuşmaktadır'' ifadesini kullandı.

RUSYA'NIN İDDİALARINA KARŞI ERDOĞAN'A DESTEK

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini ''IŞİD'le doğrudan petrol ticareti yapmak''la suçlamıştı. Bu iddiaya sert tepki gösteren Bahçeli, ''Erdoğan ve ailesini petrol kaçakçısı olarak görmemiz eşyanın tabiatına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyet cumnhurbaşkanın bu kadar aşağılanması milli gururumuzu incitmiştir'' dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

''Yeni bir sisteme değil, milli yönetime ihtiyaç var. Aslında Davutoğlu zor bir durumdadır. Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın baskı ve dayatması altında dirayet göstermesi pek mümkün olamamıştır. Davutoğlu neyden korkmaktadır? 1 Kasım'dan bu tarafa önemli meselelerde Davutoğlu gecikmeli ortaya çıkmıştır. Davutoğlu davul boynundayken tokmağın sarayda olmasına nasıl tahammül ediyor? Türkiye'nin ana gündemi kesinlikle başkanlık değildir. Erdoğan tek adam tek bilen tek karar veren olmak için yanıp tutuşmaktadır.

''ERDOĞAN'IN KRALLIK TALEP ETMEYECEĞİNİ KİM GARANTİ EDECEKTİR?''

Partili cumhurbaşkanı önerisi işin bir başka trajik kısmıdır. Yeni Türkiye eskinin makyajlanmış hali mi olacaktır? Partili cumhurbaşkanı nereden çıkmıştır? Erdoğan'ın bundan sonra krallık talep etmeyeceğini kim garanti edecektir? Damat bakan olduktan sonra evladın da ikinci Erdoğan olarak tahta geçmesi nasıl engellenecektir?

''TÜRKİYE'NİN YENİ BİR PUTİN'İ YAVAŞ YAVAŞ DOĞMAKTADIR''

Türkiye'nin yeni bir Putin'i yavaş yavaş doğmaktadır. Davutoğlu'nun Medvedev'e talip olması işin bir başka yanıdır.

''MHP'SİZ SİYASET VATANSIZ TÜRK DEMEKTİR''

MHP'siz siyaset Türk'süz vatan demektir. MHP'siz siyaset vatansız Türk demektir.'' Henüz söylenmemiş sözlerimiz vardır. Henüz kırılmadık umudumuz vardır. Mücadelemiz son nefese kadar sürecektir.''

''BU CAN BU TENDE OLDUĞU MÜDDETÇE...''

Bu can bu tende olduğu müddetçe Türk düşmanlarına ve MHP üzerinde hesap yapan çevrelere asla ama asla izin vermeyecek, imkan tanımayacağım.

MOSKOVA-ANKARA GERGİNLİĞİ

Rusya saldırgan bir politikanın tarafındadır. Rus yetkililer her fırsatta gerilimi artırıyor. Putin ve adamlarının dili sivri ve zehirlidir. Putin yönetimi ilişkileri iyice germektedir. Ateşe körükle gitmek kimsenin yararına değildir.''

BOĞAZ'DAN FÜZELİ GEÇİŞ GERİLİMİ

Bu sorumsuz ve ahlaksız bir teşebbüstür.

IŞİD PETROLÜ İDDİASI

Erdoğan ve ailesini petrol kaçakçısı olarak görmemiz eşyanın tabiatına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyet cumnhurbaşkanın bu kadar aşağılanması milli gururumuzu incitmiştir. Enerji Bakanlığına saray paraşütüyle inen saraylı damat da boş durmamalı kayınpederini ahlaken yalnız bırakmamalıdır.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler