HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Işık: Bahçeli'yi ikna edebilselerdi ülke kaybederdi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon için MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ikna edilmesi durumunda Türkiye'nin kaybedeceğini söyledi.

Bakan Işık: Bahçeli'yi ikna edebilselerdi ülke kaybederdi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, STK'lar ile buluşmasında Türkiye'nin dünyanın merkezinde olan bir ülke olduğunu belirterek, böyle bir merkezi de muhafaza etmenin bir o kadar zor olduğunu söyledi.

"ŞU ANDA DÜNYADA VAR OLAN PROBLEMLERİN YÜZDE 50'DEN FAZLASI BİZİM BÖLGEMİZDE"

Bakan Işık, "Türkiye ticari açıdan, turizm açısından, pek çok açıdan büyük bir avantaja sahip.Ama böyle bir yurdu korumak da, muhafaza etmek de bir o kadar zor. Şu anda dünyada var olan problemlerin yüzde 50'den fazlası bizim bölgemizde. Yani Türkiye ve etrafında. Şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman pek çok devletin devlet otoritesi kaybolmuş durumda. Bazı ülkeler var ki Devlet diye bir kavram kalmamış. Bazılarında toprakların bir kısmı işgal altında. Böyle bir coğrafyada Allah'a hamd olsun Türkiye bir istikrar arasıdır" dedi.

"100 YIL SONRA BÖLGEMİZ EN BÜYÜK ALTÜST OLUŞU YAŞIYOR"

Türkiye'nin bugüne kadar ağır bedeller ödediğini söyleyen Işık, "İstiklal harbini yaptık. Daha sonra başımıza sarılan terör belası başta olmak üzere pek çok belayla baş etmek durumda kaldık. Hele şu geçtiğimiz konjektör içerisinde düşünün ki 100 yıl sonra bölgemiz en büyük altüst oluşu yaşıyor. 1. Dünya savaşından sonra en büyük alt üst oluş şu an da yaşanıyor.Bu dönemde biz Türkiye olarak bir taraftan bölgemizdeki gelişmelerin etkileriyle uğraşırken, maalesef bir taraftan kendi içimizdeki bazı ihanet odaklarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz.İçimize sızmış hain terör örgütü mensupları 15 Temmuz gecesi bu ülkede bir darbeye teşebbüs ettiler. Bu teşebbüsleriyle güya hükümeti devirecekler, sistemi ele geçireceklerdi. Onlara ağa babalığı yapanlarla beraber Türkiyeyi yöneteceklerdi. Allah'a hamdolsun milletimiz buna müsaade etmedi" dedi.

2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesiyle Türkiye'nin fiilen parlamenter sistemden ayrıldığını söyleyen Işık; "Bunu kabul etmek lazım. Bugün hala bazıları bunun böyle olmadığını düşünüyor. Siz Anayasa'da yetkiyi koymuşssunuz. Yetki sınırsız, neredeyse Cumhurbaşkanının. Buna bir de halkın doğrudan seçilmesi eklenince halk seçtiği kişiye önce yetki verir sonra hesabını sorar" dedi.

"BAHÇELİYİ İKNA EDEBİLSELERDİ ÜLKE KAYBEDERDİ"

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 41'lik bir oy oranına sahip olduğunu söyleyen Işık; "Diğer tarafta CHP, MHP ve HDP var. Sayın Bahçeliyi ikna edebilselerdi ve Bahçeli kabul etseydi, CHP, MHP ve HDP koalisyonu kurulmuş olsaydı.Gerçi Bahçeli baştan tavrını koydu. Onun hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Ama bu varsayımın hayata geçtiğini düşünün. Bir tarafta yüzde 52 ile 1. turda seçilmiş Cumhurbaşkanı var. Diğer tarafta yüzde 55 civarında oyla oluşmuş bir hükümet. Peki görüş ayrılığı olduğu zaman kim kime tabii olacak? Bu sürdürülebilir bir yapı değildir. Yarın iki farklı anlayış aynı anda bir tarafta Cumhurbaşkanlığı bir tarafta Başbakanlık olarak bulunursa bu ülke sorunları nasıl çözecek. Sürekli mahkemeye gidecek. Sürekli Anayasa Mahkemesi ile mi bu ülke zaman kaybedecek" dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler