HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Işık: HDP'li bakan olursa sorumlusu MHP

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer ki Türkiye böyle bir seçime giderse, HDP 3 bakanlık alırsa biliniz ki bunun sorumluluğu Milliyetçi Hareket Partisi'nde olacaktır" dedi.

Işık, Başiskele ilçesinde yapımı tamamlanan Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camisi'nin açılış töreninde, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadelede son 35 yılın en yoğun günlerini yaşadıklarını söyledi.

Gerek Kuzey Irak, gerek yurtiçinde yapılan harekatlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Işık, "Bu noktada şehit de veriyoruz. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin ama bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek durumundayız. Biz devlet olarak kimseyi öldürerek bu mücadeleyi sürdürme arzusunda değiliz ama PKK başta olmak üzere bütün terör örgütleri şunu çok iyi bilmesi lazım, Türkiye 90'ların Türkiye'si değil, Türkiye bugün kendisine silah sıkan herkesi etkisiz hale getirebilecek güçte" diye konuştu.

Bakan Işık, gerek devletin kendi istihbarat birimleri gerekse eldeki imkanların bunu rahatlıkla yapacak durumda olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla devletin varlığına, birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen her hareketi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin etkisiz hale getirme gücü vardır. Ve şu anda da bu gücü en iyi şekilde görüyorlardır. Arzumuz, bir an önce PKK'nın ve bütün terör örgütlerinin silahı bırakması, gömmesi ve devletimizin beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik bu emellerinden vazgeçmesi. Bunları yaptıkları takdirde ülkemizde huzur da olur, sükun da. O zaman siyaset çok rahat konuşur. Siyaseten açılamayacak, çözülemeyecek hiç bir meselemiz yoktur."

- Erken seçim

Bakan Işık, erken seçim çalışmalarına ilişkin, "Pazartesi gününe kadar partiler arasında farklı bir temas ve görüşme olmazsa pazartesi itibariyle Cumhurbaşkanının seçimi tekrarlamasıyla ilgili tezkeresinin Resmi Gazete'de yayınlaması bekleniyor" ifadesini kullandı. Bu saatten sonra Türkiye'nin bir seçim hükümetiyle seçime gitmek durumunda olduğunu vurgulayan Işık, "3 ay içerisinde diyor ama Yüksek Seçim Kurulu bu 3 aylık süreyi 2 aya kadar kısaltabileceğini ifade etti" şeklinde konuştu. Işık, 1 Kasım'ın taslak olarak tüm siyasi partilere sunulduğunu, artık arzularının seçim kararının Meclis'te alınması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yani özellikle HDP'nin bu son terörle mücadele sürecinde ortaya koyduğu tavır, terörü kınamayan, PKK'nın açıkça yaptığı eylemleri lanetlemeyen bu tavırdan sonra HDP'nin Meclis'in kuracağı hükümette yer alması doğrusu hiç birimizin arzusu değil ama AK Parti'nin CHP ve MHP'nin bir araya gelerek Türkiye'yi seçime götürecek bir hükümeti kurması için hala önümüzde zaman var. Sayın Başbakanımız dün bu çağrıyı yaptı. Bu çağrı inşallah önümüzdeki bir kaç gün içerisinde karşılık bulur ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan kararla seçime gider ve millet iradesi tekrar sandıkta tecelli eder."

Cumhurbaşkanının götüreceği bir seçim hükümetinde HDP'ye anayasa gereği 3 bakanlık düştüğünü anlatan Işık, "Eğer ki Türkiye böyle bir seçime giderse, HDP 3 bakanlık alırsa biliniz ki bunun sorumluluğu Milliyetçi Hareket Partisi'nde olacaktır. Her türlü formüle 'hayır' diyen MHP'nin kalkıp da HDP'nin hükümette olması sorumluluğunu taşıması gerekir. Bu noktada önümüzde bir vakit varken Meclis içinden bir seçim hükümetinin kurulması HDP'nin dışında en önemli önceliğimiz" ifadelerini kullandı.

Işık, HDP'nin alacağı 3 bakanlığa kimin atanacağına Başbakanın karar vereceğini, Bakanlar Kurulunu onaylama yetkisinin Cumhurbaşkanında olduğunu sözlerine ekledi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler