HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Işık o rakamı açıkladı

Meclis Genel Kurulu'nda, Afganistan Tezkeresi üzerinde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Afganistan'daki toplam personel mevcudunun 700'ün üzerinde olduğunu açıkladı.

Bakan Işık o rakamı açıkladı

Meclis Genel Kurulu'nda, Afganistan Tezkeresi üzerinde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Yeni misyon çerçevesinde Afganistan'daki toplam personel mevcudumuz 700'ün üzerindedir" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, NATO'nun Afganistan'da icra edeceği kararlı destek misyonu ve devamı kapsamında yurtdışına gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülüyor.

Afganistan Tezkeresi üzerinde konuşan Milli Savunma Bakanı, özetle şöyle dedi:

"Bu misyon kapsamında ülke genelinde güvenlik sorumluluğu üstlenen Afgan Ulusal Güvenlik güçlerine eğitim, danışmanlık ve yardım faaliyetleri sağlanmaktadır. Bu yeni misyona NATO ülkelerinin yanı sıra NATO üyesi olmayan Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek gibi gönüllü dost ülkeler de iştirak etmektedir. Türkiye ISAF Harekatında olduğu gibi kararlı destek misyonunda da önemli görevler üstlenmiştir ve üstlenmeye devam etmektedir. Bu kapsamda Türkiye, Kabil Bölge Komutanlığı güvenlilik sorumluluğunu Afgan Güvenlik kuvvetlerine devretmiş...

Yeni misyon çerçevesinde Afganistan'daki toplam personel mevcudumuz 700'ün üzerindedir."

Öte yandan TSK unsurlarının, NATO'nun Afganistan'da icra ettiği Kararlı Destek Misyonu ve devamı kapsamında yurt dışına gönderilmesiyle ilgili kararın 6 Ocak'tan itibaren 2 yıl uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler