HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Mehdi Eker'den HDP’ye saldırı açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana ve Mersin'de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırılara sert tepki gösterdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Siyasi partileri baskılarla, saldırılarla sindirmeye çalışanlar barışın ve Türkiye'de huzurun düşmanlarıdır. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin biz onların karşısındayız” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, seçim lokalinin açılışı için geldiği Batman'ın Kozluk ilçesinde partililere hitap etti. Adana ve Mersin'de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırıları kınayan Bakan Eker, "Bugün Türkiye huzur ve barış içerisinde seçime hazırlanıyor. Ama birileri bu huzuru bozmak istiyor. Bugün sabah Adana ve Mersin'de aynı anda HDP'nin bürolarına, binalarına bombalı paket göndermişler. Onları telin ediyoruz. Kim bu tür saldırıları yaparsa bizim de, halkın da, hepimizin düşmanıdır. Biz onları lanetliyor ve kınıyoruz. Siyasi partileri baskılarla, saldırılarla sindirmeye çalışanlar barışın ve Türkiye'de huzurun düşmanlarıdır. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin biz onların karşısındayız. İnanıyorum ki İçişleri Bakanlığı devletimizin ilgili kuruluşları bunların faillerini en kısa süre içerisinde adalete teslim edecek” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN KALICILIĞI İÇİN 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNEMLİDİR"

AK Parti'nin 12 yıllık çalışmalarını ve en önemlisi çözüm sürecini anlatan Bakan Eker, partilerinin birlik, beraberlik, kardeşlik anlayışı ile çözüm sürecini kalıcı bir barış ve huzura dönüştürecek çoğunluğu elde eden, barışı kalıcı hale getireceğini belirtti. Bakan Eker, "Bugünlerde bazı partilerin yaptığı gibi, istedikleri gibi, çağrısını da yaptıkları gibi, bir maceranın içerisine Allah korusun sürüklenir bu nedenle 7 Haziran seçimleri çok önemlidir.

Bakın macera diyorum sebepsiz değil. Biz diğer partilerle rekabet halindeyiz. Bizim programımız var, bizim projelerimiz var. 12 sene içerisinde yaptıklarımız var. Birçok eser var, birçok proje var. Ulaşım, sağlık, tarımenerji, tüm alanlarda eser ve projelerimiz var. Ama en önemlisi en büyük proje bu memlekete barış ve huzur getirmektir. İnsanların annelerinden aldıkları dili, eskiler yasaklamıştı. Zulüm ve baskı vardı. Biz 12 sene önce başka bir anlayışla bu meseleyi ele aldık.

Kürt'te, Türk'te, Arap'ta, Laz'da. Çerkez'de, Zaza'da hepsi bizim başımızın tacıdır. Herkes kendi dili ile, herkes kendi kültürü ile başı dik alnı açık ama hepimiz birlikte, hep beraber el ele kardeşçe güzel bir geleceği inşa etmek kararlılığındayız. Bizim davamız, arzumuz, isteğimiz budur. Bunun için de kimseye zorbalık, zulüm, eziyet yapmadık. Aksine eziyet yapanlara mani olduk. Onları engelledik. Paralel, dikey, yatay örgütlerle mücadele ettik. Elbette ki bir siyasi partiyiz, rakiplerimizle sandıkta demokratik anlayış içerisinde yarışacağız. Ama hiç biri bizim düşmanımız değil. Biz onlara düşman gözüyle bakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Kürtçenin özgürleşmesi konusunda AK Parti'nin çalışmalarına ve özgürlüklerin önünü nasıl açtığına dikkat çeken Bakan Eker, "Eğer Türkiye'de Kürt dilini özgürleştiren radyolarda, televizyonlarda, gazetelerde, mecmualarda hayatın bütün alanlarında hatta siyasi propaganda da her safhada özgürleştirme varsa AK Parti ve AK Partililerin emeği ve katkısı ile bu vardır. Kimse biz bunu bomba atarak, silah patlatarak, öldürerek yaptık diyemez. Kan sadece kan getirir. Gözyaşı, sadece daha fazla gözyaşı getirir. Zulüm de zulüm getirir. Biz buna karşıyız. Nereden, kimden gelirse gelsin, bir yere tahammül etmek farklı düşüncelere tahammül etmek, bizim şiarımızdır. Yeter ki zorbalık, baskı, zulümolmasın" ifadelerini kullandı.

Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra Kozluk esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler