HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlara 5 bin soru sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu 3 yıl içinde 5 bin 300 yazılı soru önergesi, 120 kanun teklifi, 125 araştırma önergesi verdi.

Bakanlara 5 bin soru sordu

ANKARA (ANKA) - Önergelerine verilen yanıtlar ile Türkiye'nin işkence, kanser, özürlü ve cinsel istismar gibi haritaların oluşmasını sağladığını belirten Tanrıkulu, "Bu denetim aracının etkin biçimde kullanılması lazımdır. Amacımız, rekor kırmak değil, keşke Türkiye'nin sorunları az olsa da bu soruları sormasak" dedi.

-"MECLİSTE HAFIZA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUM"-

Tanrıkulu, soru önergelerinin parlamenterlerin denetim aracı olduğunu ifade ederek, "Bizim araştırma ve soruşturma komisyonumuz var ama milletvekillerinin tek başına kullanabilecekleri yöntem soru önergesidir. Bu denetim aracının etkin biçimde kullanılması lazımdır. Ben niye bu kadar soru önergesi veriyorum. Özellikle değişik alanlarda Meclis'te bir hafıza oluşturmaya çalışıyorum. Yine benim verdiğim soru önergeleri ile aşağı yukarı Türkiye'nin işkence haritası çıkarıldı. Diğer haritalar dışında. Dolayısıyla hiç olmaz ise Meclis'te bunlarla ilgili bir arşiv oluşturmuş durumdayım" açıklaması yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler