HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: '1 Kasım’da yeniden sefere çıkıyoruz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “1 Kasım’da Allah’ın izniyle yeniden sefere çıkıyoruz. Geleceği fethetmek için Türkiye’yi güçlü kılmak için ilk günkü aşkla ‘haydi bismillah’ diyoruz” dedi.

İzmir Buca’daki mitinginde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların “Onlar konuşur AK Parti yapar” sloganını söylemeleri üzerine şöyle konuştu:

“Sloganımızı unutmamışsınız. Onlar sadece konuşur ama AK Parti yapar. Nitekim verdiğimiz her sözü yaptık. Biz söz verdik mi bu ak sözdür. Ak söz yerde kalmaz. Ak sözün temeli haktır. AK Parti Türkiye’de tek başına iş başına. 1 Kasım’da bunu her yerde haykıracak mıyız? Sandıkları dolduruyor muyuz? 1 Kasım’da ‘mesele memleket meselesi’ demeye hazır mıyız? İşte bugün onun için meydanlardayız. Dikkat ediyor musunuz diğer partiler meydanda yok çünkü iktidar olma ümitleri yok. Türkiye’de milletle buluşan tek parti AK Parti. Meydanı teröriste bırakmayan tek parti AK Parti. Öyle bit yeni Türkiye kuracağız ki; vatandaşlarımız değil namerde merde bile muhtaç olmayacak.”

“YENİDEN SEFERE ÇIKIYORUZ”

Milletin iktidarı oldukları ve tek isteklerinin halkı gönül rızasını kazanmak olduğunu belirten Davutoğlu, vatandaşlara söylediği vaatlerden memnun olup olmadıklarını sordu. “Biz bu vaatleri yapar mıyız biz sözümüzün eri miyiz?” diyen Davutoğlu, “Türkiye’nin bütün kazanımlarını koruyacağız. 1 Kasım’da Allah’ın izniyle yeniden sefere çıkıyoruz. Geleceği fethetmek için Türkiye’yi güçlü kılmak için ilk günkü aşkla ‘haydi bismillah’ diyoruz. Bizimle ‘haydi bismillah’ demeye var mısınız?” dedi.

“YUHALAMAYIN AMA MHP’Lİ KARDEŞLERİMİN NOTUNU VERECEKLERİNDEN EMİNİM”

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceği için çok önemli seçim olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti: “7 Haziran’dan sonra maalesef Türkiye’yi yönetecek hükumet formulü çıkaramadık. Biz elimizden geleni yaptık. 7 Haziran’dan milletimizin ‘uzlaşın’ mesajını saygıyla karşıladık. İyi niyetle bütün partilerin kapısını çaldık ama ne yazık ki bizim hassasiyetimizi onlar göstermedi. Sayın Bahçeli daha ilk gün kepenkleri indirdi. ‘Kimseyle hükümet kurmam’ dedi. Yuhalamayın ama ona da Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimin notunu vereceklerine eminim. Bugün görevden kaçanlar 1 Kasım’dan sonra göreve talip olabilir mi? Bugün ‘hayır’ diyenlerden yarın hayır olur mu? Siyaset düğümleri çözme sanatıdır. Sayın Bahçeli’ye gittik, görüştük. Biz dağlarda teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklerle ülke geleceği için kaygılanır ve çabalarken Bahçeli köşede oturmayı tercih etti” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BLOK SİYASETİ VAR”
“Bahçeli’nin hayır siyaseti varsa Kılıçdaroğlu’nun blok siyaseti var” diyen Davutoğlu, “AK Parti’yi dışlamak istediler. AK Parti dışlanabilir mi? Biz blokları çökertir miyiz? Biz görüşmeleri yaparken onlar AK Parti’nin en temel gördüğü ilkelerin dışında teklifle geldiler. ‘Hükümet kurarız ama 13 yıllık başarı hikayesini yok saydırmayız’ dedik. Bu destanı yok sayanlarla oturmayız. Uzlaşma hükümeti kurulamadı. AK Parti ve diğerleri arasındaki fark da ortaya çıktı. Anayasal hükümete bile ortak olmaktan kaçan bir zavallılar güruhu. Muhalefet partilerini uyardık. ‘Kibrinizi kişisel çıkarlarınızı kenara bırakın’ dedik, dinlemediler. Sadece görevden değil meydanlardan da kaçıyorlar. Bu meydanlar milletin meydanları. Onlar meydanları terk ettiler ama biz asla terk etmedik, etmeyeceğiz. Biz ülkenin her yerindeyiz. Türkiye’yi kucaklayan tek parti AK Parti. Görevden kaçanlara, ‘hayır’ diye tutturanlara millete değil de Kandil Dağı’na yaslananlara meydanları bırakmayız” diye konuştu.

“NE BİLİYORSANIZ AÇIKLAYIN”
“Yeni bir şey çıkardılar. Bazen Kılıçdaroğlu bazen Bahçeli ‘hükümet hakkında neler biliyorum ama söylemem’ diyorlar” diyen Davutoğlu, bunun adının çamur at izi kalsın siyaseti olduğunu şantaj siyaseti olduğunu söyledi. Er meydanından bir kez daha Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye seslendiğini ifade eden Davutoğlu, “Ne biliyorsanız açıklayın. Bu meydandan kaçan namert bildiğini açıklamayan namerttir. Kursağımızda tek lokma haram yoktur. Bizim ne çekinecek bir şeyimiz ne de gizlimiz saklımız var. Kendisini ana muhalefet lideri olarak çağırmışız, devletin mahrem bilgilerini paylaşmışız ama zannettik ki karşımızda sorumluluk sahibi devlet adamı var. Demek ki hata etmişiz. Bundan sonra oturursak ya şahitle konuşacağız ve de devletin mahrem bilgilerini ona karşı korumak zorunda kalacağız. Avrupa ülkelerine gidip Türkiye’ye şikayet ediyorlar. Şimdi de hainlerin kulaklarına üfledikleri iftiraları dillendiriyorlar. Yok Oslo’da şu görüşülmüş. Hepsini açıklayın. Bir tek cümleden dahi çekinmeyin. Biz milletin önünde ak yürekle çıktık. Sizler ise karanlık planların oyuncağı oldunuz. Onların tek derdi, AK Parti’yi iktidardan indirmek. İndirebilirler mi? Siz AK Parti’ye iktidar verirseniz, onları bizden alabilirler mi? Peki verecek misiniz? ‘Tek başına iş başına’ diyecek miyiz? İşte duymak istediğim ses bu” ifadelerini kullandı.

ÖZÇEKİM YAPTI
Davutoğlu miting sonunda gençlerle özçekim yaptı. Ardından AK Parti’ye geçen Büyük Birlik Partisi’nden Cihan Girit, Cebrail Tümer, Mustafa Aysal ve Alperen Ocakları’ndan Yusuf Yavuz, Ercan Çetinkaya ile Kürşat Ayhan’a parti rozetleri takıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler