HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu, akil adamlarla buluşuyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyetinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı toplantıyla ilgili konuştu.

Gündoğdu"Bölgedeki 32 ilimizin başkanıyla 6 saatlik bir toplantı yaptık. Son yaşanan olayları tahlil ettik, çözüm önerilerini aldık, tahlilini yaptık. Bütün bunları derleyerek pazar günü saat 12.00'ye inşallah yeni bir raporla gideceğiz ve o raporu da o gün paylaşacağız" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 19 Ekim'de İstanbul'da Dolmabahçe Ofisinde düzenlenecek toplantıda bir araya geleceklerini söyledi.

Perşembe günü Kamu Güvenliği Müsteşar Yardımcısının kendisini aradığını belirten Gündoğdu, pazar günü Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde Akil İnsanlar Heyeti ile Başbakan Davutoğlu'nun tanışma toplantısı yapacağını söyleyerek davet edildiklerini dile getirdi.

Gündoğdu, Başbakan Davutoğlu'nun tanışma isteğinin yaşanan süreçle ilgili ve çözüm sürecinin daha sağlıklı yürütülmesi isteğinin de beraberinde bulunduğunu ifade etti.

"Keşke hükümetler olaylar olduğunda akil insanları hatırlamak yerine olaylar yokken de belli sürelerde bir araya gelerek bunu devam ettirseler. Bundan sonrası için de hükümete önerim bu" çağrısında bulunan Gündoğdu, pazar günkü toplantının çok önemli olduğuna işaret etti.

-"Paralel cemaat hariç"

Gündoğdu, çözüm sürecinin 30 yıllık kandan beslenme sürecini bitirdiği bir dönemde şehit haberlerinin gelmemesi ve sürece destek verenlerin sorunun çözülmesi isteğinin ilerlediğini vurguladı. Bu süreçte bir siyasi partinin "çözüm sürecine katkı veriyormuş" gibi gözüktüğünü belirten Gündoğdu, "Bu siyasi partinin Türkiye dışındaki bir olayı bahane ederek, sokağa çıkma çağrısı ve maskelilerle ortak balosu bu ülkeye büyük bir zarar verdi. O zaman özgürlük yürüyüşünden alsa taviz vermeden ama güvenlik açığı da bırakmayan bir devlet olmalıyız. Doğu ve Güneydoğu'da İslami kimliğiyle öne çıkmış sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, cemaatler, paralel cemaat hariç bütün cemaatler bu süreçte adeta IŞİD üyesi ilan edilerek üzerine gidildi. Bu çözüm sürecini sabote eden bir yaklaşımdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, çözüm sürecinden asla taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Sadece bir Kürt partisi kurduğu için Türkiye genelinde yüzde 10 oy bile alamayan bir partinin muhatap alınmasıyla sürdürülecek bir süreç değildir" dedi.

Kürt milletvekillerinin de artık Doğu ve Güneydoğu'daki bu sorunla ilgili biraz daha risk almaları gerektiğine işaret eden Gündoğdu, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için yük taşımaları gerektiğini belirtti.

"Çözüm süreci ya başarıya ulaşacak ya başarıya ulaşacak, başka çaremiz yok" diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bölgedeki 32 ilimizin başkanıyla 6 saatlik bir toplantı yaptık. Son yaşanan olayları tahlil ettik, çözüm önerilerini aldık, Daha önce içinde yer aldığımız akil insanlar önerileri ve Memur-Sen önerilerini yeniden gözden geçirdik. 17 Aralık, 25 Aralık olayları, Gezi olayları ve en son şiddet olaylarının tahlilini yaptık. Bütün bunları derleyerek Pazar günü 12'ye inşallah yeni bir raporla gideceğiz ve o raporu da o gün paylaşacağız." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler