HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'dan son dakika Merkel açıklaması

Gelen son dakika bilgisine göre; Miting sırasında Merkel'le görüşmek için konuşmasına ara veren Başbakan Yıldırım, "İyi ve verimli bir görüşme yaptık, bakanlar bir araya gelecek" dedi

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir mitinginde Almanya başbakanı Merkel ile telefonda görüştü. Açıklama yapan Yıldırım, "Görüşme planladığımızdan biraz uzun sürdü. Tabii son günlerde Almanya'da halk oylamasına yönelik yapılacak vatandaşlarla buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel'le konuştum. Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin Dışişleri Bakanları bir araya gelecekler, bu konuya da bir açıklık getirecekler." dedi.

BAYKAL'A TEŞEKKÜR

Bir gazetecinin, "Deniz Baykal da bugün Almanya programlarını iptal ettiğini açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "Onun kararı. Tabii ki belirsizlik olunca, Sayın Baykal ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılaşmaması için böyle bir karar almış olabilir veya Türkiye'ye karşı böyle bir tutum ortaya konmasına tepki olarak bu kararı da almış olabilir. Tabii ki eğer böyleyse, Sayın Baykal'a teşekkür ederiz." yanıtını verdi.

TÜRK BAKANLARIN PROGRAMLARININ İPTAL EDİLMESİ GÖRÜŞÜLECEK

İkilinin görüşmesinde Almanya'nın hafta içinde Türk Bakanların programını iptal etmesi konusunun gündemde olduğu belirtiliyor.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Milletin gösterdiği yolda, azim ve kararlılıkla 15 yıldır bu ülkeye hizmet ediyoruz. 81 vilayetimizin hepsini baba ocağımız gibi görüp, yatırım, proje ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Almanya'nın bakanlırımızı programını iptal etmesi demokrasiye karşı yapılmış talihsiz bir karardır.

Almanya, bakanlarımızın yapacağı toplantıları eften püften gerekçelerle iptal etti. Alman makamlarının ilişkilere zarar veren bu tutumu gözden geçirmeye davet ediyorum.

FETÖ'NÜN LİDERİ GELECEK HESAP VERECEK

Milletin gösterdiği yolda, azim ve kararlılıkla 15 yıldır bu ülkeye hizmet ediyoruz. 81 vilayetimizin hepsini baba ocağımız gibi görüp, yatırım, proje ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz'da geleceğimizi karartmaya çalışan FETÖ'nün lideri gelip hesap verecek.

ÜLKÜCÜ VE MİLLİYETÇİLER HAK ETTİKLERİ CEVABI VERECEK

AK Parti vesayetçilerin kumpasçıların karşısında dimdik durdu. O gece halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. MHP ile birlikte bu kararı aldık. Sayın Bahçeli 'önce milletim ve memleketim sonra partim dedi' sonra bu yola beraber çıktık. Ben inanıyorum ki, Kırşehir'in ülkücü ve milliyetçileri bu referandumda kendilerine yakışanı yapacak, terör örgütü ve FETÖ'cülere hak ettikleri cevabı verecek.

CHP REJİM DEĞİŞECEK DİYORDU! DEĞİŞEN BİR ŞEY OLDU MU?

Asıl problem CHP'nin kafasında. O yasağı niçin aldırdılar biliyor musunuz? Rejim değişecek diye. Peki şimdi başörtüsü yasağı bitti, herşey serbest, rejim değişti mi kimseye bir zararı oldu mu? Millet bunları tanısın, bunları tanıması lazım. Bunlar milleti korkularla buralara getirdiler. Bir konuya daha açıklık getirelim. Bu anayasa değişikliği istikrar, güçlü hükümetler getiriyor.

ARTIK HÜKÜMETİ DOĞRUDAN SİZ KURACAKSINIZ

Zayıf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar kısa süreli oldu, hizmet üretemedi ve darbelerin oluşması için bir altyapı teşkil oldu. Bu değişiklikle birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta siz kuracaksınız. İki tane sandık gelecek önünüze. Birinde Cumhurbaşkanını seçecek, onun kuracağı hükümete karar vereceksiniz. Diğerinde de milletvekilini seçeceksiniz. Şimdi seçtiğiniz gibi.


En Çok Aranan Haberler