HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baydemir'den Bahçeli'ye: Ülküdaşlarını sattın, saraya sütun oldun

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında "HDP'nin Meclis'te olup olmaması çok önemli değil" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. AK Parti ile MHP'nin yaptığı ortaklığı hatırlatan Baydemir, "Sen önce ülkünü sattın. Ülküdaşlarını sattın. Sende parti diye bir şey kalmadı. Sen bırak HDP’yi, kendi derdine düş" dedi.

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir'in açıklamaları şöyle:

Bir siyasi partinin genel başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Meclis Başkanı, aynı zamanda yargı kurumlarının başkanı. Bu tablodan demokrasi çıkmaz, buradan refah huzur çıkmaz. Bakın Meclis Başkanı’na adeta kendi masasında yancı gibi oturuyor. Bakın yargı kurumlarının başkanlarına. Bu yargı kurumlarının başkanlarından halk adalet bekliyor.

'DEMİRTAŞ YARGIDAN ÇEKİNMİYOR'

333 gündür Selahattin Demirtaş tutuklu, rehin, 333 gündür halen yargı huzuruna çıkarılmış değil. Neden? Çünkü kuvvetler tek bir elde toplatılmış. Neden? Çünkü yargı tehdit altında. Her fırsatta Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş 'Ben bağımsız bir yargı istiyorum' diyor. Yargıdan korkan yok. Yargıdan çekinen yok. Tam tersine 'duruşma salonunu oluşturun gelip ifade vereyim' diyor.

'ALLAH ONUN BİN KERE BELASINI VERSİN'

Bir bakıyorsunuz, AKP-MHP koalisyonuyla ülke savaşa sürükleniyor, CHP de buna sol arka yedek lastik oluyor. Arkadan sol lastik oluyor. Sonra dönüp dolaşıp HDP şiddeti destekliyor diyorlar. Kim şiddeti destekliyorsa Allah onun bin kere belasını versin. Kim şiddetten besleniyorsa Allah onun bin belasını verdin. Var mı ötesi? Dönüp dolaşacağınız yer kürkçü dükkanı. Sizin eninde sonunda dönüp geleceğiniz yer bu halktan özür dilemek olacaktır. Günü gelecek HDP size bu halktan özür diletecek.

'BIRAK HDP'Yİ, KENDİ DERDİNE DÜŞ'

Öyle bir akıl tutulması ki. Öyle bir vicdan erozyonu ki çıkmış HDP’nin Meclis’te olması da olmaması da anlam iade etmiyor diyor. Sayın Bahçeli sen HDP’ye bir laf söylemeden önce 40 kere düşünmen lazım. Bak sen Saray’a sütun oldun. Sütun fazla olur, koltuk değneği oldun. Sen bırak HDP’yi bak liderleri cezaevinde. Bak 5 bin üyesi cezaevinde, HDP dimdik ayakta. Paradigmasını savunuyor. HDP’nin tek bir milletvekili eş genel başkanlarını yarı yolda bırakmadı. Sen önce ülkünü sattın. Ülküdaşlarını sattın. Sende parti diye bir şey kalmadı. Sen bırak HDP’yi, kendi derdine düş.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ İFLAS MEMURU GİBİ'

Şimdi çıkmış diyor ki Musul ve Kerkük plakasını sayıyor. Qurbana Xwedê bim. Çünkü bir aklı selim siyaset olsa, bir aklı selim liderlik olsa 'ya bizim ne işimiz var Suriye’de' diye sormaz mı? Ne işimiz var Suriye’de, ne işimiz var başka ülkenin topraklarında. Bu milletin bekası Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarafından ateşe atılıyor. İcra iflas hukukunu bilenler bilir ki şu anda bu ikili iflas memuru gibi, zaten partileri dağıldı dağılacak, ülkeyi dağıtmanın siyasetini yapıyor. Niçin, birazcık daha iktidar ömürlerini uzatmak için. Bütün bu ahval içinde AKP Genel Başkanı “OHAL rejiminin hiçbir yurttaşımıza zararı yoktur” diyor. Tamı tamına 130 bin insan işinden, aşından oldu. KHK’lerle bu millete yapmadığınız bırakmadınız.

'OHAL OLMAZSA BU HALK SİZE HESAP SORACAK, BİLİYORSUNUZ'

Koalisyonsunuz, ortaksınız, neredeyse Meclis’teki sandalye sayınız 357’yi aşıyor. Eğer milletin iradesi en büyük güçse 357 sandalyeniz var. OHAL’e KHK’ye niye ihtiyaç duyuyorsunuz. 59 vekilli siyasi partinin milletvekillerini niye cezaevine koyuyorsunuz. Güveniniz yok çünkü meşruiyet zemininden çıktınız. Biliyorsunuz ki OHAL olmazsa, KHK’ler olmazsa, zor ve baskı olmazsa bu halk sizden hesap soracak biliyorsunuz. Bu nedenle siyasi ömrünüzü uzatmanın çabasına giriyorsunuz.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler