HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Bayrak işi provası yapılmış eylemdi"

Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu ’na, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesi hakkında “Provası yapılmış bir eylem olduğunu düşünüyoruz” dedi.

"Bayrak işi provası yapılmış eylemdi"

Radikal'in haberine göre, BDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’na, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesi hakkında “Provası yapılmış bir eylem olduğunu düşünüyoruz” bilgisini verdi.

Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı” başlıklı görüşmeler dizisi kapsamında dün HDP Eşgenel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyaretin gündem maddelerinden biri de Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesiydi.

Edinilen bilgilere göre Demirtaş, Türk bayrağının indirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve eylemi hangi gerekçeyle olursa olsun “Kabul edilemez” bulduklarını vurguladı. Demirtaş’ın “Eylemin oluş şekli incelendiğinde büyük bir provokasyon girişimi olduğu görülüyor. Biz de incelemelerimizi sürdürüyoruz. Yakında kamuoyuna dönük bir açıklama yapacağız. İlk izlenimimiz Türk bayrağına yönelik saldırının prova edilmiş olabileceği yönünde. Çünkü hiçbir engellemeyle karşılaşmadan ve çok kısa bir sürede bayrak direğine çıkıyor, iniyor” dediği öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler