HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP, Batman’daki saldırıyı Meclis’e taşıdı

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Batman'da 2 Kasım 2013 tarihinde bir düğüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

ANKARA (CİHAN)- Buldan, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Batman'da 2 Kasım 2013 tarihinde bir düğüne yapılan silahlı saldırıda Özcan Temel isimli bir gencin öldürüldüğü, 6 kişinin de yaralandığını hatırlattı. "Bu olayın ardından bir internet cafe yine aynı güçler tarafından basılmış internet cafede bulunanlar satırlarla tehdit edilerek darp edilmiş ve iş yerine hasar verilmiştir. Görgü tanıklarının ifadelerine göre düğüne ve internet cafeye HÜDAPAR üyesi olan aynı güçler saldırıda bulunmuştur. Bölge halkında ve kamuoyunda hizbull-kontra'nın yeniden faaliyete geçirildiği kanısı oluşmuş bu anlamda ciddi bir kaygı ortaya çıkmıştır." dedi.

Buldan, Bakan Güler'e "Olay ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Bu kapsamda kaç kişi gözaltına alınıp tutuklamıştır? Saldırganlar hangi siyasi güce dayanarak bu saldırıları gerçekleştirmiştir? Batman 1990'lı yıllarda olduğu gibi devlet destekli bir takım güçlerin saldırılarına açık hale mi getirilmek istenmektedir? Bu olayların bir daha tekrar etmemesi amacıyla bakanlığınız tedbir almış mıdır? Alınmış ise bu tedbirler nelerdir?" sorularını yöneltti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler