HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'den 'Mehmet Ezer' açıklaması

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan olaylarda Mehmet Ezer adlı çocuğun yaralanmasıyla ilgili BDP'den basın açıklaması yapıldı.

BDP, Ezer'in yaralandığı 309. Sokak'ta basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Kerem Canpolat, BDP Silvan Belediye Eşbaşkan adayı Melikşah Teke, Ezer ailesi ile partililer katıldı. Kerem Canpolat, "Dün burada bizim mitingimiz vardı. Polisler gerginlik yarattı. Silvan'da iki müdür var. Yaklaşık bir, bir buçuk yıldır işleri ve görevleri burada provokasyon yaratmaktır. Bu insanlar bilinçli olarak bazı şeyler yapıyor. Yaklaşık bir yıldır bu insanları şikayet etmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Yürüyüşlerimizde bu insanlar gelip kameralarla yakın çekim yaparak insanları tahrik ediyorlar" dedi.

Mitinglerinin binlerce insanın katılımıyla güzel bir şekilde geçtiğini savunan Canpolat, "Bu kadar insanın bir araya gelmesinden ve Silvan'da olayların olmaması bunlara rahatsızlık veriyor. Silvan'da polis görevini bırakmıştır. Tırnak içerisinde güvenlik görevini bırakmıştır. Provokasyon yapmaktadır. Bizler tutuklayıp teslim ediyoruz, onlar bırakıyor" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler