HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu, Erdoğan'ın kazandığı son seçim olabilir'

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin yüzde 51.18 'evet' oyuyla kabul edilmesiyle ilgili olarak "Recep Tayyip Erdoğan sonuçlara göre 'kazandı', çünkü atı alıp Üsküdar’ı geçmeye hazırlanıyor. Ancak şunu unutmamak gerek. MHP ile koalisyona rağmen kıl payı bir fark var ve bu, belki de Erdoğan’ın kazandığı son seçim olabilir" dedi.

'Bu, Erdoğan'ın kazandığı son seçim olabilir'

"Normal olmayan bir referandum süreci yaşadık" diyen Mehmet Yakup Yılmaz, "Olağanüstü hal altındaydık, valiler, bu durumun kendilerine sağladığı olanakları muhalefeti kısıtlamak için sonuna kadar kullandı" ifadeleri kullandı. Yılmaz, "Recep Tayyip Erdoğan, sonuçlara göre 'kazandı', çünkü atı alıp Üsküdar’ı geçmeye hazırlanıyor. Ancak şunu unutmamak gerek. MHP ile koalisyona rağmen kıl payı bir fark var ve bu, belki de Erdoğan’ın kazandığı son seçim olabilir" iddiasında bulundu.

Mehmet Yakup Yılmaz'ın "Alacakaranlık" başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

NASIL OLUYORSA, SONUNDA 'DEMOKRASİMİZ KAZANDI' DENİLEBİLİYOR

Devletin bütün olanakları seferber edildi. Partilerin mali güçleri arasında zaten bir eşitlik yoktu, buna bir de hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın propagandasının devlet eliyle finanse edilmesi eklendi.

Muhalefet partilerinden HDP’nin yöneticilerinin, belediye başkanlarının çoğunun hapiste olması ve partinin bütün medyada görünürlüğünün kısıtlanması, engellenmesi de bir başka eşitsizlik.

Ama nasıl oluyorsa, sonunda “Demokrasimiz kazandı” denilebiliyor.

Demokrasi kazandı ama demokratik olmayan her yol sonuna kadar zorlanarak! Bu durumda demokrasi nasıl kazanmış oluyor, anlayabilmek zor.

"ERDOĞAN’IN KAZANDIĞI SON SEÇİM OLABİLİR"

Âdet olduğu gibi bir “kazananlar–kaybedenler” değerlendirmesi de ben yapacağım.

Ama kaybedenler listesinin başına “demokrasi ile ilgili gelecek umutlarımızı” koyduğumu, en başından söyleyeyim.

Recep Tayyip Erdoğan, sonuçlara göre 'kazandı', çünkü atı alıp Üsküdar’ı geçmeye hazırlanıyor. Ancak şunu unutmamak gerek. MHP ile koalisyona rağmen kıl payı bir fark var ve bu, belki de Erdoğan’ın kazandığı son seçim olabilir.


En Çok Aranan Haberler