HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç'tan "sansür" yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini Başbakan Yardımcısı Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bilgi notuyla yanıtladı.

ANKARA (ANKA)- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, camiyi gider başka yerde inşa ederiz" sözlerinin sansürlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Arınç, Başbakan Erdoğan'ın 22 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirdiği grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, camiyi gider başka yerde inşa ederiz" sözlerinin sansürlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle dedi:

"Bu iddialar tamamen asılsızdır. Anadolu Ajansı, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını eksiksiz olarak vermiştir. Sansürlendiği iddia edilen kelimeler, limitli karakter nedeniyle Ajansın sadece Twitter hesabında yer almamıştır. Servis ettiğimiz haber metninde ve görüntülü haberlerimizde söz konusu ifadeler aynen yer almaktadır."

Arınç, Anadolu Ajansı'nın, doğru bilgi ve haberi Türkiye ve dünya kamuoyuna iletme görevini her zaman titizlikle yerine getirdiğini belirterek, Parlamento Haberleri Editörlüğüne ait rakamların, parti ayrımı yapılmaksızın bu görevini yerine getirdiğini gösterdiğini ifade ederek şöyle dedi:

"1-31 Ekim 2013 döneminde TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler ile ilgili 496 haber geçilmiştir. Bu haberlerin partilere göre dağılımı şöyledir: CHP: 194, MHP: 110, BDP: 78, AK Parti: 71'dir. 1 Ekim 2012-30 Eylül 2013 dönemini kapsayan; 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nda CHP'nin 498, MHP'nin 213, BDP'nin 35, AK Parti'nin 95 basın toplantısı izlenerek haberleştirilmiştir. Bu verilere göre, Anadolu Ajansı tarafından Türkiye'de muhalefet partilerinin her birinin iktidar partisinden daha fazla haberi yapıldığı görülmektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler