HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Bütün yargıç ve savcılara sesleniyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samandağ'da konuştu.

"Bütün yargıç ve savcılara sesleniyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'ın Samandağı ilçesinde halka hitap etti.

Gezi Parkı olayları üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan istediği kadar baskı yapsın, gençler onun fiyakasını bozdu" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında yargıya yönelik de eleştirilerde bulundu. "Özgürlük istemek ne zamandan beri suç oldu" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu suçsa ben de bu suçu işliyorum. Gücün yetiyorsa gel bakalım" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Kadının sosyal hayatta daha fazla yer almasını isteyenler. Gençlerimizin ülkemizin güvencesi olduğuna inananlar, bütün demokratlar, Doğru Yol Partililer, Anavatanlılar, Demokrat Partililer, geçmişte AKP'ye oy verenle; özgürlükten, demokrasiden yanaysanız, adaletten yanaysanız, adresiniz bellidir. O adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

'3 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM'
Türk siyasetinde en büyük değişimi son 3 yılda CHP yaşadı. Hiçbir siyasal partide olmayan yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik, artık kadınlar daha fazla siyaste girecekler. Pek çok Avrupa ülkesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren parti CHP'dir, bunu unutmayın.

'GENÇLERE KUCAK AÇIYORUZ'
Yüzde 10 gençlik kotası getirdik, gençler siyasete daha fazla girecek. Bütün gençlere kucağımızı açıyoruz, gelin CHP'ye. Sizi kucaklıyorum. Demokrasi mi özgürlük mü istiyorsunuz. Özgürce düşüncelerimi açıklayım kimse engel olmasın mı istiyorsunuz, gelin CHP'ye. Siz gençler Türkiye'nin umudusunuz, size yürekten inanıyoruz. Bu nedenle sizi kucaklıyoruz.

'GENÇLER FİYAKASINI BOZDU'
Recep Tayyip Erdoğan istediği kadar baskı yapsın. Gezi eylemlerinde bu ülkenin gençleri onun fiyakasını bozdular. Taksim'de Gezi eylemlerinde TOMA ile gittiler gençlerin üstüne. Gençler yılmadı. Plastik mermilerle gittiler, palalarla, sopalarla gittiler. Gençler yılmadı. Çünkü onlar evrensel bir haktan söz ediyorlardı. Onlar daha fazla özgürlük daha fazla özgürlük diyorlardı.

'O KONUŞUR, SAVCI HAREKETE GEÇER'
Şimdi birileri çıkmış baskı kuruyor. Biliyorsunuz, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük medya patronlarından biridir. İstediği gazeteciyi işten attırır. İstediği medya patronunun mal varlığına el koyar. İstediğini hapse attırır. O konuşur, onun savcıları harekete geçer. O konuşur, onun yargıçları karar verir. Buradan bütün savcı ve yargıçlara sesleniyorum. Gençlerin yakasından elinizi çekiniz. O el bir gün gelir sizin yakanıza yapışır.

Özgürlük ve demokrasiyi istemek ne zamandan beri suç oldu. Eğer bunlar suçsa, bu suçu önce CHP'nin genel başkanı olarak ben işliyorum. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyorum. Gücün yetiyorsa gel bakayım. Çağdaş ve uygar bir Türkiye için güçlerimizi birleştireceğiz. Bizim herkesin inancına ve kimliğine saygımız var."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler