HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemil Çiçek: Gülen'i bitirme kararına tek başına imza atmamışımdır

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Malatya Günleri'ne katılan Meclis Başkanı Cemil Çiçek basının sorularını cevapladı.

Cemil Çiçek: Gülen'i bitirme kararına tek başına imza atmamışımdır

ANKARA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, basında yer alan 'Gülen'i bitirme kararı 2004 yılındaki MGK toplantısında alındı' haberine yönelik, "Haberin doğruluğunu bilmiyorum, ancak böyle bir karara tek başına imza atmamışımdır. Gerekli yerlerde konuşulmuş, imza atması gerekenler atmıştır.” diye cevap verdi.

'Bugün gazetede yer alan Gülen'i bitirme kararı 2004'te alındı haberine göre ilgili kararda sizin de imzanız var. Bu konuda bir açıklama yapar mısınız?' sorusu üzerine Çiçek, "Haberi okumadım, tek başına benim imzam yoktur. Varsa şimdi bilmiyorum, haberi okumadım, varsa ilgili yerlerde konuşulmuştur, imza atması gereken kimse onlar atmıştır, tek başıma Milli Güvenlik Kurulu'yla ilgili bir konuda imza atmam söz konusu değil. Bilmiyorum haber gerçek mi değil mi?” diye konuştu.

KAMER GENÇ'İN DAVRANIŞI

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a karşı ‘Bakan dururken sen hangi sıfatla konuşuyorsun?' çıkışını değerlendiren Cemil Çiçek, "Dün o konuyla ilgili açıklama yaptım. Maalesef son derece nezaketsiz bir tutum. Maalesef böylesine bir olay yabancı bir ülke sayılan bir elçilikte ve yabancıların gözü önünde oldu. Bu kabalık Meclis dışına taşar oldu, ben bu konuda yer yer dikkat çektim, bu yetmedi. Bu kabaca davranışları yapan hangi partiden olursa olsun tutanakları çıkarıp ilgililere gönderdim, değişen bir şey olmadı. Üzücü bir durum.” dedi.

Kamer Genç'in sürekli bu tür çıkışları tekrarladığını ve bunu önlemek için ne gibi şeyler yapılacağı sorulması üzerine, "Benim yetkim Meclis'in içinde hatta benim de tek başına yetkim yok, birleşimin de olması gerekir. Bu olay yabancı bir elçilikte oluyor, bizim elimiz kolumuz yabancı ülke toprağına ulaşmaz, onun için kamuoyunun ne dediği benim ne dediğimden daha önemli, ilgililerin ne söyleyeceği benim ne söylediğimden önemli. Gerekli yerlere yazı gönderdim, daha bunun ötesinde ne yapacağım ben?” ifadelerini kullandı.

MALATYALI GAZETECİLERİN SORUSUNU CEVAPLADI

Malatyalılar olarak Anayasa'dan beklentilerin olduğunu belirten yerel gazeteciler, 'Anayasa tamamen gündemimizde, Anayasa'yla ilgili Malatyalıların da talepleri var. Akil adamlar geldi, doğu bölgesinin özellikle gözü kulağı sizdeyken Meclis'te bir şeyler oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu sordu. Buna karşılık Cemil Çiçek, "Bu konuyla ilgili sayın genel başkanlara gelinen noktayı özetleyen ve ekimde de çalışmaların özetlerini ifade eden belgeleri sunduk. Kendileri nasıl takdir edecek bilmiyorum. Ben de tutanakları yeniden gözden geçiriyorum, talep de var belki, tüm bunları açıklayan bir basın toplantısı düzenleyebiliriz. Bu süreçte kim ne dedi kamuoyunun bilgisine sunacağız.” diye cevap verdi.

Malatya iliyle alakalı değerlendirme yapan Çiçek, "Malatya ülkemizin en seçkin illerinden biridir. Devletimize, milletimize hizmet etmiş en önemli devlet adamlarını yetiştirmiş bir ilimizdir. Plakasıyla hitap etmek gerekirse dört dörtlük bir ilimizdir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

En Çok Aranan Haberler