HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Demokratikleşme Paketi'ni Meclis'e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Demokratikleşme Paketinize yönelik eleştirileri dinleyip taleplere göre revize edecek misiniz?" diye sordu.

ANKARA (ANKA)- Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türkiye'de çok köklü demokrasi sorununu gidereceği iddiasıyla aylardır kamuoyundan gizli tutulan Demokratikleşme Paketi'nin açıklanacağı toplantıya, tam da demokrasi taleplerini aktarmaktaki ısrarcılıklarıyla öne çıkan bazı gazete ve televizyon kanallarının "yer darlığı' gerekçesiyle davet edilmemesi bir kara mizah örneğidir" dedi.

Tanrıkulu soru önergesinde Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Söz konusu gazete ve televizyon kanallarının toplantı salonunda yer darlığı olduğu için davet edilmediği ileri sürülmektedir. Yer darlığının sadece hükümetinizi eleştiren yayınlar için geçerli olmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Toplantı yapılan mekânda basın mensuplarının oturduğu bölümde kaç boş yer olmuştur? Ek sandalye/koltuk konabilecek yer olmuş mudur, olmamış mıdır?

Türkiye açısından bu kadar önemli olan bir paketi açıkladığınız salonda, bazı gazetecilerin alınmamasına sebep olacak kadar yer darlığı olacaksa, neden daha geniş bir salonda toplantıyı gerçekleştirmediniz?

Demokratikleşme Paketi'ni açıklayacağınız toplantıda böylesi bir antidemokratik uygulamanın yapılması, paketin ruhunu da ortaya koymuyor mu?

Toplantılarınızı izleyecek basın mensupları için belirlenen yerler, hangi sıralamaya göre dağıtılmaktadır?

Demokratikleşme Paketi'ni son derece antidemokratik bir yöntemle, herkesten gizli tutarak ve hiçbir kesimin görüşünü almayarak hazırlamanıza, basına uyguladığınız bu ambargoyu da ekleyince, demokrasi anlayışınızı herhangi bir kategoriye koymamız imkansız hale gelmektedir. Demokrasiden tam olarak ne anladığınızı, basına uygulanan söz konusu ambargo ve Demokratikleşme Paketi'nin hazırlanma biçimi bağlamında açıklar mısınız?

Demokratikleşme Paketinize yönelik eleştirileri dinleyip taleplere göre revize edecek misiniz?

Paketinizdeki eksikliklere dair soru sorabilecek tüm basın mensuplarına ambargo uygulamanız, pakete dair herhangi bir eleştiriye tahammül etmemenizden mi kaynaklanmaktadır?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler