HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Menderes’in köyünü ziyaret etti

Seçim programı kapsamında bugün Aydın'da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in köyü Koçarlı Çakırbeyli köyünü ziyaret etti.

Menderes'in köyü Çakırbeyli'de olmaktan ve demokrasi çınarı altında soluklanmaktan son derece mutlu olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine yaptığı konuşmada, "Geçmişte siyasette yaşanan acı olayların bir daha tekrarlanmamasını istiyorum. Siyasette yaşanan gerilim ve intikam duyguları olmamalı. Demokrasi konusunda son yıllarda ciddi zafiyet var. Medya üzerindeki baskılar, gazeteciler üzerindeki baskıla tasvip edeceğimiz uygulamalar değil. Maalesef demokrasi her geçen gün kan kaybediyor. Biz üniversitelimize, işçimize, köylümüze, iş verenimize güvenmeliyiz” dedi.

"ARAŞTIRMA ÖNERGELERİMİZ REDDEDİLDİ”

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Van'daki konuşmasının hatırlatılması üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'ye verdikleritüm araştırma önergelerinin AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildiğini ileri sürerek, "Çok sayıda faili meçhullerin aydınlatılması için Meclis'e çok sayıda araştırma önergesi verdik. Gönül isterdi ki o araştırma önergeleri AK Parti tarafından, hükümet tarafından kabul edilsin ve faili meçhulleri hep birlikte araştıralım Türkiye'yi bu demokrasi ayıbından kurtarmış olalım. Ama maalesef verdiğimiz tüm araştırma önergeleri AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi. Faili meçhullerin araştırılmasını reddeden bir anlayış faili meçhulleri önleyemez" ifadelerine yer verdi.

Demokrasi çınarı altında soluklanan Kılıçdaroğlu burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler