HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den "sandık başından ayrılmayın" uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Bu seçimler Türkiye'nin siyasi namusu haline gelmiştir. Bu namusu korumakhepimizin ortak vatandaşlık görevidir" dedi.

DENİZLİ (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi oy kullanacak partililerin, oy verme işlemi bitinceye ve oylar sayılıncaya kadar sandık başından ayrılmamasını istedi.

Seçim bölgesi Denizli'de çeşitli temaslarda bulunan Keskin, CHP üyelerine "Sandıklara sahip çıkın, sandık başından ayrılmayın" uyarısı yaptı. Keskin, yaklaşık 53 milyon seçmenin 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağını belirterek, "Bu seçimler Türkiye'nin siyasi namusu haline gelmiştir. Bu namusu korumak hepimizin ortak vatandaşlık görevidir" dedi.

-1 MİLYONLUK SEÇİM TİMİ-

CHP'nin Türkiye genelindebina ve sandık sorumluları ilemüşahitlerden oluşan yaklaşık 1 milyon partiliyi "seçim timi" olarak görevlendirdiklerini kaydeden Keskin, sandıklarda oluşabilecek şaibelere karşı ve oyların sayım vetutanaklara geçirilmesi sırasında çok dikkatli olunmasını istedi. Keskin, "Sandıklarda ıslak imzalı tutanakların siyasi parti temsilcilerine verilmesi bir zorunluluktur. Her sandık için sonuçları aldığımız bu ıslak imzalı tutanaklarla Seçim Kurulunun tutanaklarını karşılaştıracağız. Bilgisayardaki toplam sonuçlarda da hata yapılıp yapılmadığını sandık sandık kontrol edeceğiz. Bunun için oy sayım ve dökümünün ve tutanaklara geçirilmesi sırasında olağanüstü dikkat etmemiz gerekiyor. Seçmenin iradesine bazı oyunlarla ipotek konulmasının önüne geçmek zorundayız" dedi.

-"SANDIKTA HER TÜRLÜ OYUNU BOZMAMIZ ŞART"-

Binlerce seçmenin gerçek olmayan adreslerde ikamet ediyor gibi gösterilerek "hayali seçmen" yapıldığını iddia eden Keskin, "Halkımızdan binlerce ihbar geliyor ve bu hayali seçmenlerin seçmen belgeleri elimize ulaşıyor. Bu seçmenler nereden gelmiştir, nasıl bu adreslere ışınlanmıştır, bilen yok. Oyun içinde oyun var. İsimleri saptanan bu seçmenlere oy vermeye geldiği zaman görevlilerimiz sandık başında mutlaka sorgulamalıdır, "Bu adreste oturmadığın halde nasıl seçmen oldun' diye. Sandıkta her türlü oyunu bozmamız şarttır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler