HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den 'şehit' iddiası

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Şehit sayısının yüksek olmasının operasyonlarda askerin görev almamasından kaynaklandığı iddiaları doğru mu?" diye sordu.

Bozkurt, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Başbakanlığın İdil'deki operasyonlar için 13 Aralık 2015'te, Diyarbakır Valiliği'nin de Sur'daki operasyonlar için 17 Aralık 2015'te Genelkurmay Başkanlığı'ndan askeri kuvvet talep ettiği göz önünden bulundurulduğunda, Temmuz-Aralık 2015 tarihleri arasında bölgedeki terörle mücadele kapsamındaki operasyonların yetersiz güç ile yapıldığı iddiaları doğru mudur?

Başbakanlığın terörle mücadele konusunda yaptığı açıklama ile Genelkurmay'ın Başbakanlığın İdil Operasyonu için Genelkurmay'dan asker istediğine yönelik direktifini içeren açıklaması arasında 6 ay zaman bulunmaktadır. Son 8 ayda 300'ün üzerinde güvenlik gücümüzün terörle mücadele esnasında şehit olduğu göz önüne alındığında, Temmuz-Aralık arasındaki 6 aylık sürede içinde TSK'dan askeri kuvvet talebi yapılmamış olmasının gerekçesi nedir? Şehit sayısının yüksek olmasının operasyonlarda askerin görev almamasından kaynaklandığı iddiaları doğru mudur?

Temmuz 2015 tarihinden itibaren terör saldırılarının başladığı ve 300'ün üzerinde şehit verdiğimiz göz önünde bulundurulduğunda askere operasyon talimatı verilmesi için neden 6 beklenmiştir? Kamuoyuna bununla ilgili açıklama yapılması düşünülmekte midir?"

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler