HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den TBMM başkanlığına "MİT" başvurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e 11 Ağustos Pazartesi günü İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu için başvuruda bulunacak ve neden komisyonun kurulmadığını soracak.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Bağlarbaşı'nda Kısıklı'daki konutuna değinerek şöyle dedi:

"Bu taşınmaz mevcut tapu kayıtları öncesinde Hazine'ye mi aitti, İstanbul Büyükşehir Belediyesine mi aitti? Yoksa özel şahısların mülkiyetinde miydi? Bu taşınmaz Recep Tayyip Erdoğan'a ne yolla intikal etti.

Bu taşınmaz Cemal Sarıca isminde bir kişiye ait iken, miras yoluyla eşi Flor Tortor ve devamında da kızı Elizabeth Tortor'a neden intikal etmemiştir? Öncesinde Cemal Sarıca'ya ait olan bu taşınmaz hakkında,Milli Emlak Müdürlüğü kayyum tayini ve müteakiben de gaiplik davası açmış mıdır?

Bu davanın sonucunda, taşınmaz "gaiplik kararıyla' Hazine'ye ve müteakiben de belediyeye intikal etmiş midir?

Bu taşınmazın Recep Tayyip Erdoğan'a intikali öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyet durumu nedir?"

-ÇİÇEK'E MİT BAŞVURUSU-

Bir soruya Kart, TBMM Başkanlığına İstihbarat ve Güvenlik Komisyonuna ilişkin pazartesi günü başvuruda bulunacağını belirterek şöyle dedi:

"O başvuruyu herhalde pazartesi günü yapacağım. Oradaki temel olay şu; Nisan ayında MİT ile çıkan düzenlemeye göre TBMM bünyesinde İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu kuruluyor. O komisyonun kurulması zorunludur. Orada AKP'nin bilerek komisyona üye vermemesi diğer 3 muhalefet grubunun üye vermesine rağmen o komisyonun TBMM Başkanı tarafından kurulmasına engel teşkil etmez. TBMM Başkanı görevini ihmalden öte kötüye kullanmaktadır. Komisyon kurulur, AKP'nin üye vermemesi komisyonun toplanması sürecini etkiler. O ayrı bir aşamadır. Ama komisyon yasaya göre kurulmuştur. O yasanın gereğini TBMM Başkanı ivedi olarak yapmak durumundadır. Bu bilinçli olarak yapılmıyor. Çünkü o komisyon kurulduğu zaman MİT'in pek çok faaliyeti bu arada 17 Aralık sürecindeki soruşturmayı engellemeye yönelik faaliyetleri de bir şekilde o komisyonda görev yapacak milletvekilleri tarafından öğrenilecektir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler