HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Köse, Bakan Eroğlu’na HES’leri sordu

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na, HES'leri sordu.

Köse, Eroğlu’na, “Hidroelektrik santrallerle (HES) ilgili bugüne kadar herhangi denetlemeye ilişkin bir düzenlemeye girişilmemesinin nedenleri arasında, HES ihalesi alan kimi firmaların hükümete yakınlığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Şevket Köse, TBMM Başkanlığı’na, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Köse, Bakan Eroğlu’na, şu soruları sordu:

“HES’lerin bu zararları bugüne kadar tespit edilememiş midir? Bu konuda uzman raporları, Meclis araştırması, toplumun tepkileri varken, zararlar konusunda özel bir araştırmaya gerek yokken, bu zararların yeni farkına varıldığı ifadeleri bir çelişki olarak görülebilir mi?

HES’lerin neden olduğu zararlar konusunda toplumun tüm kesimlerinde tepkiler yükselirken, bu tepkilere neden sessiz kalınmıştır?

HES’lerle ilgili ne gibi denetleme önlemleri alınacaktır? Cezalar ve genel olarak yaptırımlar konusunda ne gibi yenilikler getirilecektir?

İhalesi yapılan HES’lerde, firma sahiplerine göre herhangi bir özel uygulama ya da kayırma iddialarının önüne geçebilmek için denetlemede şeffaflığı sağlayacak ne gibi önlemler alınacaktır?”

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler