HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Özel: Bu gerilimi kaygı ve endişeyle izliyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin etkin, güçlü, içerik açısından zengin ve hem yol gösteren hem de birtakım yanlışlardan Meclis'i alıkoyan güçlü bir muhalefet anlayışını üstleneceğini söyledi.

ANKARA (ANKA)- Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaklaşık iki buçuk saat süren partisinin kapalı grup toplantısına ilişkin bilgi vererek şöyle dedi:

-KILIÇDAROĞLU YAKLAŞIK BİR SAAT KONUŞTU-

"Genel Başkanımız yaklaşık bir saat süren yasama faaliyetleri yapılırken milletvekillerimizin dikkat etmesi gereken hususlar ve kendisinin bu yeni oluşan gruptan beklentilerine yönelik olarak bir sunumuyla başladı. Ardından 30'un üzerinde milletvekili arkadaşımız söz alarak yeni dönem çalışmalarıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

-CHP ETKİN, GÜÇLÜ MUHALEFET ANLAYIŞINI ÜSTLENECEK-

Toplantının genelinde CHP'nin etkin, güçlü, içerik açısından zengin ve hem yol gösteren hem de birtakım yanlışlardan Meclis'i alıkoyan güçlü bir muhalefet anlayışını üstleneceğini, içerik olarak güçlü, üslup olarak dozu doğru ayarlanmış bir muhalefet anlayışı içinde olacağımızı özellikle bu seçimlerde vatandaşa iktidar partisi tarafından 7 Haziran'da değil ama 1 Kasım sürecinde dile getirilen çok sayıda ekonomik vaadin takipçisi olunacağı ve yarın okunacak hükümet programından itibaren de hükümetin vatandaşa verdiği sözler takip edilirken CHP'nin gerek kendi seçim bildirgesi gerekse kendi parti programı doğrultusunda yön gösteren ve vatandaşın taleplerini gündemde tutan bir muhalefet anlayışı yürütmesi hem Sayın Genel Başkanımız tarafından hem de söz alan tüm milletvekillerinin ittifakıyla dile getirildi.

Bir takım ruhunun güçlendiği, yeni dönem stratejileri konusunda ortaklaşıldığı bir toplantı olarak biz çalışmalarımızı tamamladık."

-CHP LİDERİ YARIN KONUŞACAK-

Suriye sınırında düşürülen uçağa ilişkin soruya Özel, "CHP olarak sınırımızda yaşanan sabahtan beri yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişe ile izliyoruz. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı yarın Sayın Genel Başkanımızdan dinleyeceksiniz" dedi.

Bir soru üzerine Özel, "Kurultay tartışmaları olağanüstü kurultay ya da olağan kurultay gündemi bu konuda herhangi bir şey olmadı. Ocak ayının 16-17'sinde yapılacağıyla ilgili bilgi tekrar ifade edilmiş oldu ama kurultaya yönelik bir parti içi tartışma kesinlikle gündemimizde değildi ve yaşanmadı" diye konuştu.

-YENİ KABİNE-

Kabineye ilişkin soruya Özel, "O değerlendirmenin tamamını Sayın Genel Başkanımız kendisi paylaşacak sizlerle" yanıtını verdi.

Düşürülen uçağa ilişkin ve Putin'in açıklamalarına ilişkin soruya Özel, "Bu gerilimi kaygı ve endişeyle izliyoruz, ancak sağlıklı bilgi akışı tamamlandıktan ve bu konuda hem Sayın Genel Başkanımız hem de partinin yetkili kurulları sağlıklı bilgi sonucunda değerlendirme yaptıktan sonra partimizin bu konudaki görüşünü Sayın Genel Başkan'ın ağzından duyacaksınız" dedi.

Bir soru üzerine Özel, "Biz Sayın Başbakan'ın Bayırbucak Türkmenleriyle yaptığı açıklamayı açıklamanın yine konunun muhatabı tarafından yalanlanmış olmasını da dikkatle not ettik" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler