HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li vekiller savunmalarını verdi

CHP YDK, Güler ve Aygün'ün savunmasının alınması gündemiyle genel merkezde topladı.

CHP Parti Meclisi (PM) tarafından alınan kararla "kınama cezası" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün savunmasını verdi.

CHP YDK, Güler ve Aygün'ün savunmasının alınması gündemiyle genel merkezde topladı.

Sabah saatlerinde parti genel merkezine gelen Aygün, savunmasını disiplin kuruluna sözlü olarak sundu. Aygün, savunmasını yapmasının ardından herhangi bir açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı. Aygün Twitter hesabından ise "Kamuoyuna zorunlu açıklama: CHP Disiplin Kurulu'na bir saat boyunca savunma verdim. Özet: Haksızlığı yazanı değil, yapanı cezalandırın dedim" diye yazdı.

-GÜLER YAZILI SUNDU

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise savunmasını yazılı olarak disiplin kuruluna iletti. Güler'in 5 sayfalık bir savunma verdiği ifade edildi.

Güler ve Aygün, "parti suçu oluşturan tutum ve davranışları nedeniyle CHP Tüzüğünün 70/C ( a ), (b), ( c ) bentleri uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmak üzere, parti tüzüğünün 68. Maddesi A bendi uyarınca" Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler