HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Türkiye o dönemlere dönmez

Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, artık geriye, o karanlık kaos dönemlerine dönmez. O eski Türkiye'yi geri getirmek isteyenler, muratlarına asla eremeyecekler" dedi.

Davutoğlu: Türkiye o dönemlere dönmez

Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, birilerinin Türkiye'nin özgür iradesiyle karar alamayacağını, milli davranamayacağını, yerli savaş uçağını, yerli otomobilini üretemeyeceğini zannettiğini söyledi.

"Onlar bir türlü ülkenin menfaatlerini, kendi siyasi menfaatlerinden daha önde tutamadılar, bu milletin evlatlarını kendi koltukları kadar düşünmediler" ifadesini kullanan Davutoğlu, AK Parti'nin Allah'ın izni ve milletin desteğiyle krizlerle, kaoslarla sarsılan Türkiye'yi geride bıraktığını belirtti.

AK Parti yönetiminde demokrasinin güzelliğinin yaşandığını dile getiren Davutoğlu, özgürlüklerin doyasıya hazmedildiğini, refahın sağlandığını kaydetti. Bu milletin, huzurun tadını aldığını dile getiren Davutoğlu, "Türkiye, artık geriye, o karanlık kaos dönemlerine dönmez. O eski Türkiye'yi geri getirmek isteyenler, muratlarına asla eremeyecekler" diye konuştu.

Konuşması "Bu millet seninle" sloganları ile kesilen Davutoğlu, alandakilere 1 Kasım akşamı yanında olup olmayacaklarını sorarak, Adana'dan rekor bir katılım beklediğini söyledi.

"Eski Türkiye'yi, terörle, şiddetle geri getirmek isteyenlerin hevesleri de kursaklarında kalacak. Bu ülkeyi teröre, şiddete teslim etmeyeceğiz. Burada açık söylüyorum. Bu kutlu yürüyüşü durdurmak için kirli ittifak kuranlar, Türkiye'yi çıktığı bu milli yoldan, bu milli hamle yolundan, adaletin, kalkınmanın yolundan geri çevirmek isteyenler, kesinlikle başarılı olamayacaklar" diyen Başbakan Davutoğlu, kendilerinin milletten aldığı güçle bu ülkeye dev eserler, büyük projeler kazandırmaya devam ettiğini bildirdi.

Bir taraftan terörle mücadele ettiklerini, diğer taraftan da bir hafta içinde 3 dev projede 3 büyük adım attıklarını anlatan Davutoğlu, Anamur'da dünya çapında bir projeyi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi'ni hizmete açtıklarını anımsattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Anadolu'nun güzel suyunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, yavru vatana gönderecek projeyi devreye soktuklarının altını çizen Davutoğlu, bu projenin dünyada bir ilk olduğunu, ilk defa böyle bir yöntemle su götürüldüğünü vurguladı.

Vatandaşların, "Allah'ına kurban, bilge başbakan" sloganları üzerine Davutoğlu, "Allah'ına kurban yiğit Adana, Allah'ına kurban. Sizinle halleşmek, sizinle konuşmak, sizinle dertleşmek ne güzel" dedi.

Günlerdir yollarda olduğunu, Şanlıurfa'da, İzmir'de, Bucak'da, Ödemiş'te mitingler düzenlediğini ve mitinglere İstanbul, Antalya ile devam edeceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, yorgunluk hissetmediklerini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, Anadolu'nun daha nice yiğit çocuklarından bakanlar, başbakanların çıkacağını, Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacağını belirtti.

Gençlere, "Dalgaları aşan, Akdeniz'i aşıp, ana vatanı yavru vatanla buluşturan devletimizden, ülkemizden gurur duyuyor musunuz? Böyle bir ülkenin vatandaşı olmak gurur verici değil mi?" diyen Davutoğlu, "İşte devlet bu, müşfik, kudretli devlet" nitelemesinde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, Osmanlı'nın, Selçuklu'nun değerlerini gençlerle gelecek yıllara taşıyacaklarını söyledi.

- "Onlar el bombaları fırlatır, biz 4B..."

Geçen hafta vatandaşlar daha ucuz internet kullanabilsin diye 4B uydusunu törenle uzaya fırlattıklarını anlatan Davutoğlu, "Onlar el bombaları fırlatırlar, birileri çıkar mayınlar döşerler, biz gökyüzüne 4B uydusunu fırlatır, yollara güller, barış gülleri dökeriz" dedi. Hafta başında dünyanın büyük projelerinden olan İstanbul üçüncü havalimanının finansman imzalarını attıklarını aktaran Davutoğlu, "İstanbul Havalimanı, hani birileri engellemeye çalıştı ya, engelleyemedikleri havalimanı, dünyanın en büyük havalimanı olacak. Nasıl Adana, Türkiye'de öncü şehir, Türkiye de dünyada öncü devlet olacak öncü. Her şeyin birincisi bize yakışır, her şeyin en iyisi bize yakışır. En kudretli devlet, en şefkatli devlet bize yakışır" diye konuştu.

Savunma sanayisinde dev adımlar attıklarının altını çizen Davutoğlu, askerin bugün, Cumhuriyet tarihinde ilk defa milli piyade tüfeği kullandığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde yüz Türk yapımı helikopter kullandığını, uzun menzilli roketler için de hamlelerini sürdürdüğünü ifade eden Davutoğlu, sadece dünyada değil, uzayda da rekabet edebilecek kudrette bir Türkiye'nin var olduğunu kaydetti.

"Milli, yerli haberleşme uydusunu geliştiriyoruz, milli uçağımızı yapıyoruz, ilk muharip uçağı Adana semalarında, Türkiye semalarında 2023 yılında uçacak inşallah" diyen Davutoğlu, 1 Kasım'ın bütün bu projelerin hayata geçmesi için kritik bir tarih olduğunun altını çizdi.

1 Kasım'da tekrar huzur, istikrar, süreklilik sağlanırsa bu projelerin hepsinin hayata geçeceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Ama bir istikrarsızlık olursa, bir kesinti olursa en temel projeler bile aksar. Siz istikrar ve huzur için 1 Kasım'da yola devam diyecek misiniz, AK Parti ile yola devam diyecek misiniz, fert fert her bir kardeşimizi sandıklara götürecek misiniz bacılar, gidip o helal oylarınızı ak ellerinizle sandıklara bir oy patlaması şeklinde yansıtacak mısınız?" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, milli aşı ürettiklerini anımsatarak, 1 Kasım'dan itibaren milli gemi, deniz altı, yüksek hızlı tren, tank, otomobil, hepsi milletin aziz ellerinden çıkmış, milli projeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler