HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Baykal aday adaylığı başvurusunu yaptı

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, genel merkeze gelerek 7 Haziran milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Baykal, başvurusunu Antalya'dan yaparken, ön seçime gireceğini de açıkladı.

Baykal, bir grup partili aday adaylığı başvurusunda bulunmasının ardından, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bulundu. Türkiye siyasetinin güç ve gerilimli bir dönemin içinden geçtiğini ifade eden Baykal, "Ben de uzunca bir süreden beri gerçekleştirilmiş olan bir deneyim birikiminin parlamentoda yansımasının, ülke ve partimiz siyaseti bakımından yararlı olacağını düşündüm, öyle bir değerlendirme yaptım. Bu anlayış içinde Türkiye'mizin bu gerçekten çok sıkıntılı, sorunlu yeni döneminde de elimizden geldiğince ülke siyasetinin sağ duyuya dayanan, deneyimli, demokratik birikimi yansıtan seslere ihtiyaç duyacağını gördüm. Bu çerçeve içinde bir sorumluluk, görev anlayışı içinde böyle bir girişim olacağını değerlendirdim ve adaylık başvurumu yaptım" dedi.

"ÖNSEÇİME GİRECEĞİM"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal bir, ön seçim yöntemiyle Antalya'da seçime katılacağını belirtti.Bunun uygun olacağını düşündüğünü ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Biraz önce anlattığım ortamda, demokratik süreçlerin tahkim edilmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Ön seçim mekanizmasının partili üyeye dayanan bir siyaset anlayışını öneçıkaracağını düşünüyorum. Bu seçimde CHP olabildiğince geniş bir önseçim uygulaması kararlaştırdı. Çok memnuniyet verici durum. Antalya'da da bu durum önerildi. Ben ön seçimin, bir siyasi partinin kendi siyasi kimliğini, siyasi temel değerlerini, ilkelerini ön plana çıkaracak bir siyaset yöntemi olduğunu düşünüyorum.

Ama bunun bana karşı bir planlamayla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu, Sayın Genel Başkandan benim talep ettiğim bir yöntemdir. Sayın Genel Başkandan Antalya'da bir yargıç gözetiminde bütün üyelerin katıldığı bir önseçim yönteminin uygulanmasını ısrarla ben talep ettim. Antalya'da önseçim yapılıyor olması, bizim bu anlayışımızla doğrudan ilgilidir. Yoksa bana kurulmuş bir tuzak, bana karşı takınılan bir olumsuz tavrın uzantısı değildir. Ben memnun oldum. Diğer yerlerde de önseçim kararının alınmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum."

"GENEL BAŞKANIN LÜTUFKAR ÖNERİSİ DE OLDU"

Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "bir lütufkar" önerisinin de olduğunu ifade eden Baykal, "Ön seçime girmeden Antalya'da birinci sırada milletvekili adayı olarak bu seçimlere katılmama yönelik Sayın Genel Başkanın böyle lütufkar önerisi de olmuştur. Bunun da bilinmesinde, bunun bir olumsuz, Genel Başkanın ya da genel merkezin bize karşı Antalya'da olumsuz tavrının gereği olarak önseçim yapıldığı iddialarına cevap olması için bunları söylüyorum. Ben anlattığım düşünceler dolayısıyla ön seçime girmek istediğimi ifade ettim o da saygı gösterdi, Antalya'da önseçim kapısını açtı."

Baykal'ın başvurusu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından alındı.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler