HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli CHP’den taşıma seçmen iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde, Denizli'de taşıma seçmenler türediğini iddia etti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, Denizli'de sahte seçmenlerin ortaya çıktığını öne sürdü. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Yurtseven, birçok sahte seçmenin geçenseçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Denizli'ye taşındığını iddia etti. Seçmen olarak Denizli'ye taşınan birçok isim belirlediklerini ifade eden Yurtseven, şöyle konuştu: "Türkiye'nin demokrasisi açısından kader seçimi olan 30 Mart yerel seçimleri öncesi, Denizli'de taşıma seçmenler türedi. Nereden geldikleri bilinmeyen ama hayali olarak nereye yerleştikleri veya yerleştirildikleri belli olan bu seçmenler, listelerin askıya çıkmasıyla birlikte adeta hortlamıştır. Başkasının evinde oturuyormuş gibi görünen, ancak gerçekte bu adreste ikamet etmeyen taşıma seçmenler, nereden ve ne şekilde ışınlanmıştır? Bu seçmenler gerçekte nerede oturmaktadır? Hangi amaçla başkalarının oturduğu adreslere sahte olarak yerleşmiştir? Bu soruların yanıtlarını, ilgili kişiler ve sorumlu kurumlar mutlaka vermelidir.”

Denizli'de yüzlerce sahte seçmenin cirit attığını ifade eden Yurtseven, sözlerini şöyle tamamladı: "Belki bu seçmenlerin sayısı binlere ulaştı. Yaptığımız araştırmalar sonucu doğruluğunu tespit ettiğimiz taşıma seçmenler için seçim kuruluna itirazda bulunacağız. İtirazımıza rağmen önlem alınmazsa, bu kez isim isim savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Açıkça ilan ediyoruz ki, bu şekilde ışınlanan seçmenlerin peşini asla bırakmayacağız." (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler