HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Kadınlarımıza yılın her günü gereken değeri vermeliyiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kadınlara sadece 8 Mart'ta değil, yılın her günü gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Destici: Kadınlarımıza yılın her günü gereken değeri vermeliyiz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan BBP lideri Destici, Kuran-ı Kerim'de Cenabı-ı Allah'ın, "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır" şeklinde buyurduğunu, peygamberimiz Hz. Muhammed'in de kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet ettiğini, bu konuda "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz! Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız" dediğini hatırlattı. İslam dininin, aile konusunda, ne gibi hükümler belirttiğinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Destici, ekmel olan İslam dininin, anne-eş-kardeş olarak belirlenen kadının sahip olduğu yüksek statüyü en açık ve kesin şekilde hükme bağladığını hatırlattı.

Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışına katkıda bulunduğunu belirten Destici, 8 Mart'ın, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü doğal hakları elde etme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün hâline geldiğini ifade etti.

EKONOMİK VE SOSYAL BUNALIMLAR

Kadına uygulanan şiddetin özellikle son yıllarda ciddi artış gösterdiğini belirten Destici, "Ekonomik ve sosyal bunalımlar, işsizlik, geçim sıkıntısı, köyden kente göçler, aile nüfusu, eğitimsizlik, gibi temel problemlerin aile içi şiddeti ve özellikle de kadına yönelik şiddeti tetikleyen olumsuz etkenler olmakla birlikte her gün artan bu problemlere daha kalıcı ve somut adımlar atılmalı. Bu adımlar yasa ile güçlendirilerek kalıcı ve uygulanabilir hâle getirilmelidir. Eş, patron, sapık vb. kişilerin hem fiziki hem de sapıkça taciz ve saldırılarını şiddete maruz kalan kadınlarımızın aynı zamanda dönem dönem iktidarlar eliyle, devlet şiddetiyle de karşı karşıya kalıyor" diye konuştu.

KINIYOR VE AYIPLIYORUM

Destici, 28 Şubat'ta kadınlara yapılan zulümlerin, diğer hak arayan kadınlarıa da şiddet olarak döndüğünü belirttiği açıklamasında, özellikle hak arama eylem ve protestolarında kadına uygulanan şiddeti kınadıklarını ve ayıpladıklarını belirtti. Destici, bu tür uygulamalara derhal son verilmesini istedi.

Destici açıklamasının sonunda "Analarımız, bacılarımız, kızlarımız, hayatımızın her katmanını kuşatan ve mübarek birer emanet olan kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler