HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efkan Ala: 'Önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun motosiklet ile yemek ve paket teslimatı yapan kuryelere yönelik başlattığı Moto-Kurye Eğitim Projesi'nin sertifika törenine katıldı.

Efkan Ala: 'Önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun Seyrantepe'deki Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Ala, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu yöneticilerine trafik ile ilgili yaptığı eğitim çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Bu tür eğitim çalışmalarının sürdürülebilir olmasının önemine değinen Ala, "Bazı spesifik tedbirler alındığında yaralanmaların, trafik kazalarının, telaffuz bile etmek istemediğimiz ölümlü kazaların nasıl azaldığını hep birlikte görüyoruz" dedi.

Bakan Efkan Ala, bayram tatillerinde meydana gelen kazaların azaltılmasına yönelik son dönemde yaptıkları çalışmaların sonucunu en son bayram tatilinde aldıklarını ifade etti. Bilginin teorik ve tecrübe olmak üzere iki şekilde elde edilebildiğini söyleyen Ala, "Teorik bilginin maliyeti çok düşük, getirisi çok yüksektir. Eskilerin tabiriyle tecrübi bilgi vardır. Yani işin pratiğini uygulayarak yapılan bilginin maliyeti çok ağırdır. Hele trafikte, bazen tecrübi bilgi nedeniyle çok geç kalmış olabilirsiniz. Yani zamanında teorik bilgiyi alarak yola çıkmadıysanız, o zaman yaralanmalı ölümlü kazalar meydana gelir. Zaten o bilgi mazallah işinize yaramaz bir hale gelmiş olabilir. Bu nedenle trafik konusunda ne kadar öğrenirsek azdır. Yani öğrenmemiz gereken o kadar çok şey var demektir" diye konuştu.

SÜRÜCÜLERDEN TRAFİK KURALLARINA UYMALARINI İSTEDİ

Bakan Ala, trafiğe çıkan araç sayısının sürekli atış gösterdiğine dikkat çekerek, araçların belli bir düzen içinde yürümesi için bölünmüş otoyolları yaptıklarını dile getirdi. Ala, trafiğe çıkan sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Efkan Ala, "O kurallar, bizim için değil sizler için. Bu konuda eğitimin katkısı yüzde 80'ler civarındadır. Ortaya koyduğumuz, trafikte araç kullanma tarzımız şunu gösteriyor; kazalar, yüzde 80'ler civarında bir oranla insan hatasından meydana geliyor. Buraya harcayacağımız her bir emek, kaynak, milletimize hem zihinsel konfor olarak hem ekonomik kaynak olarak hem de gelecek olarak dönüyor. Bu konuda son yıllarda çok önemli bir yol kat ettiğimizi burada memnuniyetle söyleyebilirim. Ancak bu yeterli değil" dedi.

"SİYASETTE DE MİLLETİN ÖNÜNÜ AÇAN OTOBANLAR BÖLÜNMÜŞ YOLLAR YAPTIK"

Bakan Ala, otobanları sadece trafikte yapmadıklarını belirterek, siyasette milletin önünü açan otobanlar, bölünmüş yollar yaptıklarını söyledi. Önlerine hedefler koyduklarını kaydeden Ala şöyle konuştu:

"Hızlı gidelim diye hedefler koyuyoruz. Ama, siyasetin kurallarına uymadan yola çıkanlar hem millete büyük maliyetler ödetiyorlar hem de kendileri yok olup gidiyorlar. Orada da öğrenilecek çok şey var. Ancak orada milletten öğreneceksiniz. Siyasi trafiğe çıkmak istiyorsanız gideceksiniz ahaliye, onlar size çok şey öğretecek. Eğer halk size ruhsat verirse, sandıktan çıkarsanız o zamanda siyasi kurallara uyarak yola devam edeceksiniz. Size, bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip önümüze çıkıp bize talimat vererek, 'önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz. Koca bir milletin iradesini de uçuruma çekme teşebbüsü gibi ağır bir suçu işlemiş olursunuz"

BAŞARILI KURSİYERLERE 'KASK' HEDİYE EDİLDİ

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Katkak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Ala'nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile kurumun üyeleri ve kursiyerler katıldı. Konuşmaların ardından Efkan Ala, Moto-Kurye Eğitim Projesi kapsamında başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Ayrıca başarılı kursiyerlere, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından kask hediye edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler