HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Genel başkanlığı bırakırım

Elazığ'da seçim çalışmalarına devam eden Başbakan Erdoğan, mitinglerdeki kalabalığın montaj olduğu iddialarına yanıt verdi.

Erdoğan: Genel başkanlığı bırakırım

Ankara'da dün yaptığı konuşmada "Bakın ben çok açık, net söylüyorum. Eğer partim bu seçimlerden de birinci olarak çıkmazsa, daha önce de söyledim, "Ben siyaseti bırakmaya hazırım' diyorum. Acaba diğerleri bunu bırakmaya hazır mı?" ifadelerini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Elazığ'da ise "Siyaset seçimden birinci olmak için yapılır. Eğer bu seçimde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim" şeklinde konuştu.

Miting programına bir gün ara vererek Ankara'da yerel medya temsilcileriyle buluşan ayrıca bir de açılışa katılan Erdoğan bugün tekrar yollara düştü. Bugünkü ilk miting durağı Elazığ olan Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 12.30'da Elazığ'a geldi.

Erdoğan'ı, Elazığ Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de Elazığ'a geldi.

"ŞU MEYDANDA MONTAJ VAR MI?"

İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına gelen Erdoğan, alkışlar ve sloganlar eşliğinde konuşma yapmak üzere sahneye çıktı. Saatler öncesinden emniyet güçlerinin kontrolüyle alana alınmayan başlayan vatandaşlar ise Türk bayrakları, AK Parti bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı. Erdoğan için hazırlanan sahne çevresinde ve miting alanında son kontrollerini gerçekleştiren AK Parti örgütünün de bazı vatandaşlara AK Parti bayrağı verdiği görüldü.

Ayrıca Emniyet güçleri ve Başbakan korumaları miting alanında kuş uçurtmazken, Elazığlılara da AK Parti seçim şarkıları dinletildi.

Konuşmasının başında mitinglerin fotoğraflarında oynama yapıldığı ve kalabalık gösterildiği iddialarına değinen Erdoğan, "Burada fotoşop var mı? Şu meydanda montaj var mı?" diye seslendi, vatandaşlar da hep bir ağızdan "Hayır" diye yanıt verdi. Bunun üzerine "Elazığ vefanın şehri, can yoldaşlarım var burada. Başbakanınız dimdik ayaktadır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Şimdi seçimi alacaksınız, seçimden sonra teşekküre geleceğiz. Rabbim muhabbetimizi arttırsın" dedi.Başbakan, "CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde. Bir kısım medya burnunun ucunu göremiyor. Akıl erdiremiyorlar, bu manzarayı hiç almıyorlar. Günlerdir ne diyorlar? Bu görüntüler montaj, montaj, montaj. Şu meydanda montaj var mı? Medya size sesleniyorum, şu meydanda montaj var mı? Şu meydanın saatler öncesinde fotoğrafını çekiyorlar, kalabalık dağıldıktan sonra fotoğraflarını çekiyorlar ve sosyal medyada dolaşıma sokup, "Elazığ, boş, kalabalık fotoğrafına montaj yapıyorlar' diyorlar. Montaj, dublaj sizin işiniz. Burada montaj yok, burada dublaj yok. Burada başbakan var, burada onu bağrına basan millet var" şeklinde konuştu.

Elazığ'da "Siyaset seçimden birinci olmak için yapılır. Eğer bu seçimde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim" diyen Erdoğan, dün ise "Bakın ben çok açık, net söylüyorum. Eğer partim bu seçimlerden de birinci olarak çıkmazsa, daha önce de söyledim, "Ben siyaseti bırakmaya hazırım' diyorum. Acaba diğerleri bunu bırakmaya hazır mı?" demişti.

"HİLE YAPILDI DİYECEKLER"

Erdoğan Elazığ mitinginde ayrıca şöyle konuştu:

"Türkiye AK Parti ile dimdik ayakta. Ama bunların anlamaya niyeti yok. Bunlar siyaset nedir bilmezler, ancak hakaret ederler. Unutmayın, Kahire, Gazze, Kudüs, Bağdat, Şam, Humus Saray Bosna bizi izliyor. Telefonla arayıp söylüyorlar. Bizim için, sizler dua ediyorlar. 30 Mart akşamı mağdurlar, mazlumlar gülecek. Miting öncesi ve sonrası fotoğraflarını çekiyorlar, sonra meydan boş diyorlar. Kalabalığa montaj diyorlar. 30 Mart akşamı sonuçlar gelmeye başlayınca kendi anketlerine bakıp, böyle görünmüyordu, hile yapıldı diyecekler. Yenileceklerini biliyorlar. Bu millet sizin ne yaptığınızı biliyor. Bir eseriniz, dikili ağacınız yok. Tayyip Erdoğan 40 yıldır siyasetin içinde koşuyor. Maraton koşucusu maraton.

Elazığ'da vatandaşlarla buluşan Erdoğan'ın bir sonraki durağı ise Malatya'yı ziyaret edecek. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler