HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan İsrail'e resti çekti!

Başbakan Erdoğan: Eğer İsrail ilişkilerimizin bozulmasını istiyorsa, biz de 'hay hay' deriz

Erdoğan İsrail'e resti çekti!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili, "İlişkilerimizin bozulmasını isteyen karşımızda... Eğer İsrail ilişkilerimizin bozulmasını istiyorsa biz de 'hay hay' deriz. Olay bu kadar basit" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Dernekler Federasyonunca, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Büyük Samsun Buluşması"na katıldı. Erzincan'da bir dizi açılış yaptıktan sonra dönen Başbakan havalimanından çıkışından sonra Ataköy'deki spor salonunda düzenlenen geceye geldi. Erdoğan gecede yaptığı konuşmada Libya'daki olaylara tanık olduğumuzu vurgularken, "Herkes, vatandaşlarını oradan nasıl alacağı endişesini çekerken, biz akıllı dış politikalarla vatandaşlarının tamamına yakınını oradan aldığımız gibi, 10 bini aşkın yabancıyı da yine biz tahliye ettik. 23-24 bin Türk vatandaşı ile 10 bini aşkın yabancıyı ayırt etmeksizin tahliye ettik. Dayanışma içindeyiz. Dış politikada güven var, bunu da dikkatle sürdürüyoruz" dedi.
**"EĞER İSRAİL İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASINI İSTİYORSA, BİZ DE 'HAY HAY' DERİZ."**
Anamuhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz İsrail ile ilişkilerin bozulmasına müsaade etmezdik" dediğini hatırlatarak," Tabii bunlar Gazze'deki kardeşleri İsrail tarafından bombardımana tabi tutulup öldürülürken de sustular. Çünkü bunlara yakışan oydu. Ama Müslüman Türk milletine yakışan o değildi. Çünkü biz tarih boyunca hep mazlumların yanında olduk. Tarih boyunca biz, Osmanlı, ta Hindistan'da bir kişi katlediliyor, öldürülüyor diye 'imdat' istendi, Osmanlı donanmasını yola çıkaracağını söyledi. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Nasıl sessiz kalırdık? O zaman Gazze'de öldürülen kadınları, çocukları, masum sivilleri de sineye çekerdiniz. Nitekim çektiniz. Kudüs üzerinde dolaşan kara bulutlar hakkında da susardınız, nitekim sustunuz. Mavi Marmara olayında da korsanlık karşısında sustular. Uluslararası sularda senin bayrağının dalgalandığı, insani yardım götüren bir gemiye İsrail denizden, havadan saldırıyor, sende ses yok. Sen necisin ya, ne işe yarıyorsun, neyin siyasetini yapıyorsun? Neymiş, ilişkilerimiz bozulmasın diye çıtları çıkmamış. Biz ilişkilerimizin bozulması için ses çıkarmıyoruz. İlişkilerin bozulmasını isteyen karşımızda. Eğer İsrail ilişkilerimizin bozulmasını istiyorsa biz de 'hay hay' deriz. Olay bu kadar basit. Çünkü o geminin arkasında Türk bayrağı var, Türk'ün bayrağı var, sen kalkıp da buna saldıramazsın. Saldıramazsın. İçeride bir tane silah bulamadılar ama 9 tane o şehidimizin vücudundan 33 tane mermi çıktı ve bunların bir tanesi de aslen Türk ama Amerikan vatandaşı olan Furkan'dı. Amerikalı, kendi vatandaşına, Furkan'a sahip çıkmadı. Ben bunu Sayın Obama'ya da söylediğim için burada da açık açık anlatıyorum."
**"SİZ 'YÜRÜ' DEDİĞİNİZ SÜRECE BİZ YÜRÜYECEĞİZ"**
Erdoğan kouşmasını şöyle sürdürdü; " Biz gündemi belirlenen bir ülke değiliz, gündem belirleyen bir ülkeyiz. gündem belirlemeye sizden aldığımız güçle devam edeceğiz. Siz bize 'yürü' dediğiniz sürece biz yürüyeceğiz. Bütün meseleTürkiyemizi dünyanın en önde ülkeleri arasına çıkarmak ve bunu beraber yapacağız. Samsun'un bir büyük şehir olarak şu anda Karadeniz'in yıldızı. Daha büyük olacak daha örenek olacak. Türkiye'de3 aynı şekilde örnek konumuna en kısa zamanda kavuşacak. Yarın sabah İzmir'e gideceğiz. Orada ana muhalefet lideriyle birlikteİzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığının beraber gerçekleştirdiği raylı sistemin açılışını yapacağız. Ayrım yok. Yani 'Orada CHP'li belediye var, başının çaresine bak' demedik ama bazıları bunları farklı yerlere çekiyorlar. At denize, balık bilmezse halik bilir. Olay bu"
**ORHAN GENCEBAY VE TANJU ÇOLAK DA GECEYE KATILDI**
Geceye sanatçı Orhan Gencebay ve eski milli futbolcu Tanju Çolak da katıldı. Gecenin sonunda Samsunspor başkanı Erkut Tutu Samsunspor forması hediye ederken, Canik Başarı üniversitesi rektörü Yunus Bekdemir'de gecede Başbakan Erdoğana bir plaket takdim etti. Geceden sonra Başbakan Erdoğan üsküdar'daki evine gitti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler