HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Onların dağa çıkanlardan farkı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da medya temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi. Medya kuruluşlarının sahipleri, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenlerinin davetli olarak katıldığı iftar programı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Manşetini, kalemini terör örgütünün emrine verenlerin dağa çıkandan hiçbir farkı yoktur" dedi.

Erdoğan: Onların dağa çıkanlardan farkı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Maalesef bizler ülkemizde senelerce haber yerine özellikle de dezenformasyonla ağır bir propanganda programıyla hep karşı karşıya kaldık. Bilhassa medya dünyasının köşe başlarında bulunanlar, ellerindeki bütün gücü milletin sesini duyurmak için demokrasinin gelişmesi için değil, özellikle de kendi ideallerini yansıtabilmek, bunu özellikle ısrarla devam ettirebilmek amacıyla kullandılar. Medya, halk adına kamuoyu oluşturan bir kuvvet olmaktan ziyade kendisini siyasetin, yargının, yasamanın, yürütmenin özellikle yerine koyan bir konumda olmuştur

Yanlı tek taraflı bir haber doğru değildir. Medyanın köşe başında bulunanlar millet için değil, kendi ideallerini yaşatmak için kullandılar. Yasalar herkes için bağlayıcıdır. Medya da hukuka bağlı kalmak zorunda.

DARBE DÖNEMİNDE MEDYA KÖTÜ İMTİHAN VERDİ

Darbe döneminde Türk medyası kötü bir imtihan verdi. Bugün medyamızın daha demokrat olduğu gerçektir. Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Ben de sınırsız bir özgürlüğe sahip olduğumu söyleyemem.

‘GAZETECİLİKLE BAĞDAŞMAZ’

FETÖ’cülerin servis ettiği çarpıtmalarla ülkemizin geleceğini hedef almak gazetecilikle bağdaşmaz. Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir. Manşetini, kalemini, gazete sayfalarını terör örgütünün emrine verenlere, eline silah alıp dağa çıkan arasında temelde bana göre hiçbir fark yoktur.Yerli ve Milli olarak milletimizn menfati olduğu yerde bana göre diğerleri teferruattır.


En Çok Aranan Haberler