HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Figen Yüksekdağ Ankara mitinginde konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "7 Haziran günü alanları dolduran bu coşkumuzla, engel tanımayan kararlılığımızla zaferimizi ilan edeceğiz" dedi.

HDP'nin "Büyük İnsanlık Mitingi” Ankara'nın Kolej Meydanı'nda gerçekleştirildi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Ankara milletvekili adaylarının yanı sıra yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, yaptığı konuşmada, baraj konusuna değinerek, "Yıllar önce o 80 faşist darbesiyle birlikte Türkiye halklarının tepesine siyasi iradesinin önüne o barajı işte yine bu kentte kurmuşlardı. İşte o barajı yine kurulduğu yerde Ankara'da Başkent'te yerle bir edeceğiz. 7 Haziran günü alanları dolduran bu coşkumuzla, engel tanımayan kararlılığımızla zaferimizi ilan edeceğiz. İşte bugün Ankara'da erken zaferi kutlamaya başladık” dedi.

"ANKARA, MÜCADELENİN, EMEĞİN, ÖZGÜRLÜĞÜN KENTİ OLARAK ANILACAK”

7 Haziran'da seçimi halkların kazanacağını vurgulayan Yüksekdağ, "Ankara'nın halklar karşısında kurulan surları, barajları deliniyor. Artık o surlarda gedik açtık. Demokratik bir siyaset demokratik bir siyasi yaşamı hep birlikte sizlerle inşa edeceğiz. Ankara'nın siyaseti, siyasetin bu merkezi baskıcı rejimin anlayışıyla anılmayacak. Ankara mücadelenin kenti, emeğin, özgürlüğün kenti olarak anılacak” diye konuştu.

Yüksekdağ, seçimlerin güvenli bir şekilde sonuçlanması için sorumluluk alacaklarının altını çizerek, partilileri provokasyonlara kanmamaları konusunda da uyardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler