HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günay'dan Zeyid Aslan'a tepki

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan’ın, Meclis kulisinin bahçesinde kadın gazetecilere yönelik sözlerinetepkiler sürüyor.

AK Parti İzmir milletvekili Ertuğrul Günay, Aslan'ın sözleri için “TBMM her bakımdan herkese örnek olması gereken bir kurumdur. Hiçbirimizin gelişi güzel konuşmaya, kendi yanlışlarımız üzerinden de siyasi gerginliğe sebep olmaya hakkımız yoktur” dedi. Günay, Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Kemal Güven için yapılan cenaze töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günay, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan'’ın Meclis'’te kadın gazetecilere yönelik tepki toplayan sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Kişiler ile ilgili konuşmak istemem ama TBMM her bakımdan herkese örnek olması gereken bir kurumdur. Hiçbirimizin gelişigüzel konuşmaya, kendi yanlışlarımız üzerinden de siyasi gerginlik yaratmaya hakkımız yoktur. Herhangi bir arkadaşımızın topluma yanlış yansıyan bir davranışından ötürü bir Parlamento üyesi olarak üzüntü duyuyorum. Bugün ebediyete uğurlandığımız Kemal Güven bey, bu alanda son derece hepimiz için öğretici bir yaşamı olan bir insandır. Kendisini yıllar önce tanıma mutluluğuna eriştim. Beyefendiliği ile ağır başlılığı ile kişiliği ile kimliği ile sadece siyasette değil tüm topluma örnek bir insandı. Bence siyasetçilerin bütün davranışları ile, konuşmaları ile, varlıkları ile hırsları ile her alandaki tutumları ile topluma güzel örnekler oluşturmak gibi bir yükümlülük taşıdığımızı unutmamalıyız” diye konuştu. Bir gazetecinin, “Disiplin süreci işlemeli mi?” sorusu üzerine Günay, “Kişisel konulara karışmam” yanıtı verdi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler