HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Yüksekdağ: Bu paket ölüm getirir

HDP grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, İç Güvenlik Paketi adı altında "Türkiye halklarının önüne konan paket, AKP ve sarayın güvenliğini sağlamaktan başka bir şey değildir" dedi.

HDP'li Yüksekdağ: Bu paket ölüm getirir

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, hükümet tarafından Meclise sunulan İç Güvenlik Paketinin daha çok çatışma ortama getireceğini, acilen geri çekilmesi gerektiğini belirterek, "Bu paket çözüm ve barış karşıtıdır. Ölüm paketidir ve ölüm getirir" dedi.

Partisinin TBMM Grubunda konuşan Yüksekdağ, İç Güvenlik Paketi adı altında "Türkiye halklarının önüne konan paket, AKP ve sarayın güvenliğini sağlamaktan başka hiçbir değildir" değerlendirmesinde bulundu. Güvenlik paketinin iktidarın saldırı ve yasak politikalarına yönelik ne kadar ısrarcı olduğunu net şekilde ortaya koyduğunu da vurgulayan Yüksekdağ, "Başbakan Davutoğlu, bugünkü konuşmasında baskı yasak ve ölüm paketini çıkarmada ne kadar ısrarlı olduğunu ifade ediyor. Her sözüyle gerilimi üreten, karşıtlığı ve kutuplaşmayı kıştırtan bir siyaset bu. Bu paketi çekmek için daha bir haftanız var. Çok iyi düşünün, tartışın ve bu paketin önünü, sonunu çok iyi hesaplayın; bu paketin karşısında oluşan demokratik tepkiyi dikkate alıp paketi geri çekin. En uygun şey paketin geri çekilmesi olacaktır" dedi.

Yüksekdağ şöyle devam etti:

"Bu paket, halkın güvenliğinden başka her şeye hizmet ediyor. Türkiye'de siyasi rejim artık bir saltanat kurma arayışındadır. Tek adam, tek parti diktatörlüğüne dayanan bir siyasi rejimin inşası için çalışılmaktadır. Demokratik bir ortamda seçimlere gidilebilmesi için, devlet terörü paketi, ölüm paketinin derhal geri çekilmesi gerekiyor. Bu paket, barışı ve çözümün getirilmesine asla ve asla hizmet etmiyor. Bu paket çözüm, barış karşıtıdır. Bu paket barış değil daha fazla çatışma getirecektir. Paket sadece hareket halindeki dinamik güçlerin değil; harekete geçmek isteyen güçleri de hedeflemektedir. Bütün halkları, ucu, sonu belli olmayan bir karanlık koridora sokuyorlar. Taşları bağlayıp köpekleri salma paketidir. Dökülecek her kandan ve candan saray ve AKP hükümetin sorumlu olacaktır. Paketi çıkarma konusundaki kararlık da bu sorumluluğu üstlenmek anlamına gelir. Bunun hesabını da halka vermek zorunda kalırsınız. Bu paket ile olağanüstü hal ve sıkıyönetim uygulaması tekrar getirilmiş olacaktır."

Başbakan Davutoğlu'nu iç güvenlik paketini demokrasi gözüyle okumamakla suçlayan Yüksekdağ, bir yılda biber gazından 8 kişinin öldüğünü ileri sürdü. "Bu paket öldürür. Adalete, insana topluma zararlıdır" dedi. İç güvenlik paketinin geçmesinin siyasette en ciddi kırılma noktası olacağını belirten Yüksekdağ, paket çıktığında çözüm sürecinde de yürümenin zorlaşacağını kaydetti. Yüksekdağ, barışın dilini, inançlarını konuşarak farklı toplum kesimlerin bir araya gelmesinin çok zor olacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu'ndan paketi geri çekmesini istedi. 2015 seçimlerinde halkın kendi vekilini seçeceğini belirten Yüksekdağ, "Halk başkan seçmeyecek. Kimse başka hayal kurmasın. Saraydaki gerçek ile toplumdaki gerçek aynı değildir. Birileri bunu saraydakine hatırlatsın" dedi.

HDP'nin barajın geçmemesi için her şeyin yapıldığını dile getiren Yüksekdağ, muhalefetin de kendi rolünü unutup HDP'ye karşı mücadele verdiğini söyledi. İktidarın bu hale gelmesinin bugünkü sorumlusunun ise kifayetsiz muhalefet olduğunu iddia etti. HDP'yi hedefleyen her müdahalenin de AKP iktidarını güçlendirme ve politikalarına destek verme anlamına geleceğini belirten Yüksekdağ, barajı aşacaklarını ifade etti.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler