HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadının siyasetteki yeri masaya yatırılacak

İSTANBUL (ANKA)-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), kadının siyasetteki yerini masaya yatırıyor. 12 Haziran'da Swissotel'de "Kadının Siyasetteki Yerinin Güçlendirilmesi" konulu bir konferans düzenleyen TÜSİAD, kadının siyasetteki konumunu tartışacak.

TÜSİAD kadının siyasetteki yerini tartışıyor. TÜSİAD tarafından düzenlenen "Kadının Siyasetteki Yerinin Güçlendirilmesi" Konferansın açılışı konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ethem Sancak yapacak.

TÜSİAD, kadınların yaşadıkları toplumda karar alma mekanizmalarında söz sahibi olmaları için en etkili yolun siyasete katılımları olduğu görüşüyle bu konferansı düzenliyor. Konferansta, kadınların siyasetteki yerinin güçlendirilmesi gerektiğine yaklaşan genel seçimler öncesinde bir kez daha dikkat çekilecek.

KOTA UYGULAMALARI DA TARTIŞILACAK
"Uluslararası Örnekler Işığında Kota Uygulamaları ve Kadınların Siyasete Katılımına Etkisi" başlıklı ilk oturuma, TÜSİAD AB Sürecinde Kadın Çalışma Grubu Başkanı Dr. Feryal Menemenli başkanlık edecek. Oturumda, Stockholm Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Drude Dahlerup, Dhaka Üniversitesi Öğretim Üyeleri Najma Chowdhury ile Bushra Chowdhury, Belçika Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Myriam Van Varenbergh ve Universidad Carlos III de Madrid Öğretim Üyesi Doç Dr. Celia Valiente birer konuşma gerçekleştirecek.

"Türkiye'de Kadınların Siyasetteki Yerinin Güçlendirilmesi için Politika ve Yöntemler" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını ise TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Erkut Yücaoğlu gerçekleştirecek. Çevre, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (ÇESAV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İmren Aykut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Başkanı Hülya Gülbahar, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç ve sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit oturumda konuşmacı olarak yer alacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler