HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu'na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında re'sen soruşturma başlattı. Öte yandan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı parlamenter büro tarafından hakaret suçlamasıyla yürütülecek soruşturma sonucu suç unsuruna rastlanırsa hazırlanacak fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a karşı sözleri üzerine AKP heyeti salonu terk etmişti.

Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kurultayı'nda kendisine, "Diktatör" diye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bir TL'lik tazminat davası açtı.

CHP’den Kılıçdaroğlu’na soruşturmaya ilk tepki: Evet, Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği “"Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?” sözlerine ilişkin soruşturma açılmasına “Evet, Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var!” diyerek tepki gösterdi.

Tezcan, Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesini hatırlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

TCK’daki kanun, namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği Cumhurbaşkanını korumak için düzenlenmiştir. Önüne gelene hakaret eden, milletiyle kavga eden, aydınlara “hain” diyen, gençlerine “çapulcu” diyen, gazeteciye “tasmalısınız” imasında bulunan, kendi vatandaşını mezheplerine göre ayıran, etnik köken ayrımcılığı yapan, ötekileştiren, milletin birleştirici unsuru olma özelliğinden kopmuş Cumhurbaşkanı’nı korumak için konmuş bir hüküm değil. Bir korku toplumu yaratılmaya çalışıyorlar.

Namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanının yeminine sadık olmasını bekliyoruz. Tarafsızlık yeminidir bu. Kendi ifadesidir “tarafsız değilim.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler