HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu saray, Kılıçdaroğlu halk için çalışır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için Adana'nın Ceyhan ilçesinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu saray, Kılıçdaroğlu halk için çalışır

CHP Genel Başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyaseti zenginleşme aracı olarak görmediğini ve halka hizmet etmek için yola çıktığını anlatırken, "CHP iktidarında hiç bir siyasetçi köşeyi dönmeyecek, halk zenginleşecek. Davutoğlu saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne geldi. Çamlıyol Mevkii Mehmetçik Kavşağı'nda seçim otobüsü üzerinde alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu'nun sözleri sık sık 'Başbakan Kemal' sloganıyla kesildi. Türkiye'de herkesin kaygısı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İşsizlik bir taraftan terör bir taraftan geleceğe umutla bakamam korkusu bir taraftan. Güçlü bir ülke olmamız gerekirken hepimiz kaygılar taşıyoruz. Ceyhan'a geldim, bir daha bir daha geleceğim, Türkiye'nin sorunları çözülünceye kadar geleceğim.Hepimizin kaygısı var, bu seçimler sıradan seçimler değil, diğer seçimler gibi değil. Sandığa giderken bütün vatandaşlarımızın düşünmesi lazım 13 yıldır iktidarda tek başlarına yönetiyorlar bu ülkeyi.Ülkeyi hangi hale getirdiklerini gördünüz. Şimdi 78 milyon vatandaşımıza sesleniyorum. Sen bu ülkede huzur mu istiyorsun, işsizlik olmasın mı istiyorsun, bu ülkede analar ağlamasın mı istiyorsun terör olmasın mı istiyorsun sen bu ülkede taşeron işçilik olmasın mı istiyorsun. O zaman bu işin bir tek yolu var sandığa gideceğiz ve CHP'ye oy vereceksin. Şikayet ediyoruz elbette edeceğiz,derdimiz var elbette dile getireceğiz. Bu ülkeye borcumuz var. Gençlere, kadınlara, emekliye borcumuz var bu ülkede yaşayan toplumun herkesimine borcumuz var. Borçlarımızı yerine getirmek istiyoruz daha güzel ve yaşanacak bir Türkiye için çaba harcıyoruz, sizden destek ve yetki istiyoruz."

"DAVUTOĞLU HÜKÜMETİ KURSA DA YÖNETEMEZDİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verildiğini hatırlatırken, "Hükümet kurma idaresini saraya ipotek etmiş birisi zaten hükümet kuramaz kursa da yönetemez" dedi. CHP lideri "Yetkinin bize verilmesi gerekiyordu vermediler. Ağlayıp sızlanacağımızı sanıyorlardı. Ben yetkiyi saraydan değil halkan isterim" diye konuştu. Seçim vaatlerine de değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçi perişan, emeği var alın teri var. Ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Benzin istasyonları vergi dairesine dönüşmüş durumdu. 7 Haziran'da çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğim diyordum. Bunların iktidarında doları tut tutabilirsen. Şimdi sözüm söz 1 lira 80 kuruştan vereceğim. Aramızda çok sayıda kadın ve genç var.Kadın ve gençlere sesleniyorum. Çocuklarınızı nasıl sevdiğinizi biliyorum aynı sevginizin vatan sevgisi olduğunu da biliyorum. Gençlerimiz okuyor, üniversite okuyorlar sonunda işsizlik dedikleri bir bela ile karşı karşıya geliyorlar. İşsizliği çözmemiz lazım. Gencecik çocuklarımız kahvehane köşelerinde oturuyorlar, annelerinden babalarından harçlık alıyorlar. Söz veriyorum işsizliği bitireceğim. Bu ülkeye birliği bütünlüğü istikrarı getireceğim.Sandığa giderken Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer bunu düşünün. AKP'nin memleketi hangi hale getirdiği belli, MHP her şeye hayır diyor, HDP zaten denklemin dışında, geriye bir parti kalıyor o da CHP halkın partisi. Sandığa giderken CHP'ye oy vermemiş bir kişi ikna edeceksiniz. 'Geçen seçimlerde gelmedin ya da başka bir partiye oy verdin gel şimdi omuz omuza sandığa gidelim ve CHP'ye oy verelim' diye ikna edeceksiniz. Hepinizi seviyorum, inanıyorum ve güveniyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmedim, siyasette halka hizmet etmek için yola çıktım köşeye dönmek için değil.CHP iktidarında hiç bir siyasetçi köşeyi dönmeyecek halk zenginleşecek. Şunu da açık yüreklilikle söylüyorum siz de söyleyin. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Konuşmasının ardından 'uğur' getirsin diye beyaz barış güvercinleri uçuran Kılıçdaroğlu, çay bahçesindeki emeklilerle selamlaşıp, Kozan İlçesi'ne gitti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler