HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan 'Bedelli'ye ilk yorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Bedelli'ye ilk yorum

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Dedikodulardan yola çıkarak partiyle ilgili yorum yapıyor, sana yakışır mı dedikodudan yola çıkmak, sana yakışır mı?Sen akademisyen misin arkadaş, dedikoducu musun? Akademisyensen dedikodulardan beslenmeyeceksin" diye seslendi.

"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, yüzde 10 seçim barajına değinerek şöyle dedi:

"Halkın tercihlerine inanırız. Ama yüzde 10 seçim barajını içimize sindiremiyoruz, doğru da bulmuyoruz, kalkması gerektiğine inanıyoruz.

Size örnek vereyim, 2002 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 34 oy aldı, peki parlamentoya yansıması ne oldu, yüzde 65. Bu demokrasi mi?

"BUNUN ADI MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞIDIR"

2007 seçimlerinde yüzde 46 oy aldı, parlamentonun yüzde 62'sine sahip oldu, bu demokrasi mi, buna milli irade diyorlar, milli irade yüzde 34, milli irade yüzde 46.

2011'de yüzde 49 oy aldılar, parlamentonun yüzde 60'ına sahip oldular. Bunun adı milli irade hırsızlığıdır. Herkesin bunu bilmesi lazım. Milli irade hırsızlığından onlar rahatsız mı olacak, olmazlar, onların uzmanlık alanı zaten o. Dolayısıyla onların bundan alınacağını falan hiç sanmıyorum.

"YÜZDE 1 OYU ALAN BİLE BİR PARTİNİN EN AZINDAN 1 MİLLETVEKİLİ PARLAMENTODA OLMALI"

Temsilde adalet denilen bir kavram var. Yüzde 1 oyu alan bile bir partinin en azından 1 milletvekili parlamentoda olmalı, temsilde adaleti sağlamalıyız.

Biz bunu ilk eleştirdiğimizde dediler ki 'CHP samimi değil'. Ben de arkadaşlarıma dedim hemen kanun teklifi verin. Yüzde 3, yüzde 5 iki ayrı kanun teklifini verdik. Kapı gibi CHP milletvekilleri imzaladı, hadi bakalım buyurun bakalım, kim samimi, kim değil.

"NİYE PANİĞE KAPILIYORSUN?"

Yüzde 10 barajı 12 Eylül darbecilerin getirdiği yasal düzenlemeden kaynaklanıyor. Diyorlardı ya biz darbelere karşıyız, darbeye karşıysan darbe hukukuna da karşı olman lazım. Darbe hukukunu değiştirmen lazım. Darbe hukukunun arkasına saklanmaman lazım. Temsilde adalet diyorsan, yüzde 1 oy alan bir parti bile parlamentoya gelip temsil edilmeli. Demokrasi budur. Korkuyorlar şimdi, Anayasa Mahkemesi acaba iptal kararı verir mi? Niye paniğe kapılıyorsun?

"ADAMIN HABERİ YOK Kİ HABERİ YOK"

Bugün Davutoğlu bir de öneri götürmüş Anayasa Mahkemesine, şunu da yapın diye öneri götürüyor. Anayasamızda diyor ki; hiçbir makam, mevki yargıya talimat veremez diyor ama adamın haberi yok ki haberi yok.

"SANA YAKIŞIR MI DEDİKODUDAN YOLA ÇIKMAK"

Bugün konuşmasında Sayın Davutoğlu, tabii biraz üzülerek dinledim. Dedikodulardan yola çıkarak partiyle ilgili yorum yapıyor, sana yakışır mı dedikodudan yola çıkmak, sana yakışır mı?

Bölge toplantılarımızı yaptık, iki bölüm yaptık, bir medyaya açık bölüm, bir de kapalı bölüm. Kapalı bölümden konuşmalardan yola çıkarak kendisine göre gerekçe uydurarak bizi eleştirmeye kalkıyor. Sen akademisyen misin arkadaş, dedikoducu musun? Akademisyensen dedikodulardan beslenmeyeceksin. Oturacaksın adam gibi, gerekirse açacaksın telefonu veya soracaksın böyle bir şey oldu mu, olmadı mı, biz sana doğruyu söyleriz. Oldu ya da olmadı deriz, senin gibi değiliz biz. Biz dürüst ve samimi insanlarız.

12 yıldır bir parti var iktidarda, 12 yılın sonunda geldiğimiz nokta meydandadır. Eğer hayatından memnunsan, herhangi bir kaygı taşımıyorsan adresin belli git Adalet ve Kalkınma Partisine oy ver, hiçbir itirazım olmaz ama memnun değilsen, çiftçiysen, emekliysen, üreticiysen, işçiysen, hayatından memnun değilsen o zaman artık sadece ben düşünmeyeceğim sen de düşüneceksin, tercihini yapacaksın, demokrasiden yana, üretimden yana, emekten yana, işçiden yana çiftçiden, emekliden yana tercihinizi kullanacaksın, Türkiye'den yana tercihinizi kullanacaksınız."

'BEDELLİ'YE İLK YORUM

Bedelli askerlik konusunu getirdiler. Ne diyorlardı zenginin çocuğu askerlikten sıyıracak garibanın oğlu askere gidecek. Biz bir kanun teklifi getirdik. Parası olmayan parasız yapacak diye. Durumu iyi olan bedelli, olmayan doğru nöbete. Biz bunu doğru bulmuyoruz.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler