HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Küfürcü vekil' Zeyid Aslan'ın cezası belli oldu

Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile disipline sevk edilmişti.

'Küfürcü vekil' Zeyid Aslan'ın cezası belli oldu

AK Parti Grup Disiplin Kurulu, Meclis’teki iktidar kulisi bahçesinde uyurken çekilen fotoğrafının bir gazetede yer almasına kızıp, kadın gazetecilere, “Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, ‘bunların gerçeği bu’ diye.. Ahlaksız olurum değil mi?” diyen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a ‘en hafif ceza’yı verdi. Önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek karara göre Aslan ‘uyarılacak’.

Aslan’ın Ak Parti Grup Disiplin Kurulu’na gönderilen dosyasında “uyarma” cezası verilmesi talebi yer almıştı. Temmuz ayında gerçekleşen olayın ardından Meclis’in tatile girmesi üzerine Grup Disiplin Kurulu kararı da gecikti. Disiplin kurulu dosya üzerinde çalışmalarını tamamladı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, talebin doğrultusunda Aslan’a ‘uyarma’ cezası verildi. Cezanın gerekçesinde Aslan’ın kadın gazetecilere yönelik sözlerine gönderme yapılarak, bir milletvekilinin söz ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Grup Disiplin Kurulu’na gönderilen dosyada “uyarma” cezası verilmesi talebi yer aldığı için bu cezanın verildiği, daha ağır bir ceza verilemediği ifade edildi. Kararın önümüzdeki günlerde Zeyid Aslan’a tebliğ edileceği kaydedildi.

Hüseyin Avni Coş'a verilecek ceza belli oldu

AK Parti’li Aslan daha önce de CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e Meclis Genel Kurulu’nda küfür etmesiyle gündeme gelmişti. Genç’e yönelik küfürleri nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda “kınama” cezası alan Aslan, bu olay nedeniyle yine disipline sevk edilmişti. Ancak Disiplin Kurulu, Aslan’ın bu eyleminden ötürü Meclis Genel Kurulu’nda kınama cezası almasını gerekçe göstererek aynı suçtan ikinci kez ceza verilmesinin uygun olmadığı kararına varmıştı. Aslan, bu küfür olayının ardından Telekulak Komisyonu Başkanlığı ve üyeliğinden de istifa etmişti.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

En Çok Aranan Haberler