HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: Hâlâ darbe beklentisinde olanlar var

Numan Kurtulmuş, bugün hala bazı kesimlerin ‘askeri vesayet' beklentisi içinde olabileceğini söyleyerek, "Ama halkın büyük çoğunluğu bunlara karşı sağlam duruyor” dedi.

Seçim bölgesi Ordu'da çalışmalarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Gazeteciler Derneği ve 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Numan Kurtulmuş, bir soru üzerine Türkiye'de hala askeri vesayet isteyenlerin olduğunu vurguladı. Millet iradesinin olmadığı yerde demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Kurtulmuş, "5 tane darbe oldu Türkiye'de. Bunların hepsi dört dörtlük darbedir. Bu darbelerin hepsi de Türkiye siyasetine müdahaledir. Hangi cenahtan olursak olalım, hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım, hepimizin ortak olarak duracağı nokta millet iradesinin dışında hiçbir iradeyi kabul etmemektir. Sivil ve asker vesayetinin olduğu yerde demokrasi olmaz” diye konuştu.

"HALA ASKERİ VESAYET İSTEYENLER VAR”

Türkiye'de vesayet ve darbelerin hiçbir zaman başarılı olamadığını ve bir süre sonra ters yüz olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Rahmetli Menderes asıldı, tam iki sene sonra sandıktan Menderes'i asanların iradesinin tam tersi bir irade çıktı. 1980 darbesi oldu, üç yıl sonra bu darbeyi yapanların düşüncesinin tam tersi bir irade ortaya çıktı. 28 Şubat darbesi oldu, bu darbeyi yapanlar neyi istiyorsa AK Parti iktidarı ile birlikte bunun tam tersi oldu. Bizim ne yapıp ne edip demokrasiyi açık bırakmamız lazım. Bugün hala birilerinin kafasında ‘aman bir şey olsa da askeri vesayet gelse' diye isteyenler olabilir. Ama halkın büyük çoğunluğunun bu anlamda sağlam durduğunun kanaatindeyim.”

"ECEVİT VE YILMAZ DARBELERE DİK DURAMADI”

Darbe ve vesayetlere destek verenlerin bir süre tasfiye edildiğine dikkat eken Kurtulmuş, 28 Şubat darbesi döneminde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz'ın dik duramadığını ifade etti. Kurtulmuş, "Eğer 28 Şubat'ta rahmetli Ecevit dik durabilmiş olsaydı, Mesut Yılmaz dik durabilseydi 28 Şubat olmayabilirdi. Ama maalesef birileri milletin gücünden başka güç kullanmaya başladıkları zaman siyaseti dizayn ettiler ama arkasından darbeye destek verenleri de tasfiye ettiler. Askeri vesayete destek verdiğiniz zaman bir müddet sonra o destek verenler de düşüyor. Rahmetli Ecevit'in ve Mesut Yılmaz'ın düştüğü gibi” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler