HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: “Milletin verdiği vekaleti kimseyle paylaşamayız”

AK Parti Ünye İlçe Teşkilatının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri ve Projelerin tanıtım programı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bölge milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne zaman bir cemaat veya cemiyet 'ben siyaseti kontrol edeceğim, bürokrasiyi sadece ben yöneteceğim' derse işte 'dik dur eğilme' diyorsunuz ya orası orasıdır, milletin vermiş olduğu vekaleti hiçbir şekilde başka bir grupla paylaşamayız" dedi.

AK Parti Ünye İlçe Teşkilatının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri ve Projelerin tanıtım programı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bölge milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ünye Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, İhsan Şener, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, eski AK Parti Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Cemal Uysal, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Çamyar ve Ünyeli vatandaşlar katıldı.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK, GELENE DE EYVALLAH GİDENE DE EYVALLAH”

Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hiçbir dini bir cemaati kendisine rakip görmediğini söyledi. 17 Aralık süreciyle Türkiye'nin yönetilemez hale getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Yoksa şunu sakın ha zannetmeyin, ortada bir camia, bir cemiyet var ve AK Parti ile aralarında bir siyasi mücadele var. Böyle anlarsanız yanılırsınız. Biz, şunu söyledik: AK Parti bir siyasi parti olarak hiçbir dini cemaati, ya da hiçbir seküler dini, bir dini cemiyeti kendisine rakip görmez. Çünkü siyasi parti olarak bizim vazifemiz başka, yolumuz başka, kapımız herkese açık, gelene de eyvallah, gidene de eyvallah, programımız açık, yolumuz açık, yöntemimiz açık. Ama bir dini cemaat ya da seküler dini bir cemiyet diyebilir ki 'benim de kendi programım var, ben de bu kurallar içerisinde ülkeye hizmet etmek istiyorum.' Başımızın üstüne, istedikleri gibi hizmet edebilirler. Ülkeye proje hazırlayacaklar, gençler yetiştirecekler eyvallah. ‘Bir baskı grubu olarak siyasette var olacağım, sosyal hayatta var olacağım.' Buna da eyvallah. Ama ne zaman bir cemaat veya cemiyet 'ben siyaseti kontrol edeceğim, bürokrasiyi sadece ben kontrol edeceğim, ben yöneteceğim' derse, işte 'dik dur eğilme' diyorsunuz ya, orası orasıdır. Milletin vermiş olduğu vekaleti hiçbir şekilde başka bir grupla paylaşamayız” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YÖNETİLEMEZ HALE GELMESİNİ İSTİYORLAR”

Yasa dışı dinlemelere de değinen Kurtulmuş, "2012-2013'te 509 bin kişiyi dinlemişler. Beni dinlemişler, eşimi dinlemişler, 15 yaşındaki oğlumu dinlemişler kızımı da dinlemişler ama ismini bilemedikleri için yanına (x) koymuşlar. Nasıl, mahkeme kararın var mı, yok. Nasıl dinlemişsin? Savcı demiş ki polise ‘git dinle'. Savcının amirinden haberi yok, polisin amirden haberi yok. Böyle bir şey olabilir mi? Polis müdüründen haberi olmadan polis memurları kendilerince operasyon yapıyor. Cumhuriyet başsavcısının haberi olmadan herhangi bir cumhuriyet savcısı operasyon yapıyor. Bunlar bir yerlerde, bir takım yerlerde biriktiriliyor. Resmi şekilde bunlar yapılmadığı için dinlemeler yapılmadığı için bakıyorsunuz kayıtlar alınmış gidilmiş. Böyle bir ülke yönetilebilir mi? Böyle bir cumhuriyet olur mu? Böyle bir demokrasi olabilir mi? İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez hale gelsin. Biz bu oyunları çok gördük” şeklinde konuştu.

"HİÇBİR CAMİA İLE KENDİMİZİ RAKİP KABUL ETMEYİZ”

Kurtulmuş, AK Parti olarak kendilerini hiçbir camia ile rakip görmediklerini belirterek, "Böyle bir şey olabilir mi? Polis birisinin elinde olacak, asker birisinin elinde olacak, yargıçlar başkasının elinde olacak, eğitim başkasının elinde olacak, sağlık başkasının elinde olacak orada da hükümet diye bir şey olacak, böyle bir hükümet yönetilebilir mi? Dolaysıyla mesele sadece böyle bir mesele değildir. Biz, hiçbir camia ile kendimizi rakip kabul etmeyiz. Biz, Türkiye'de 76 milyonun partisiyiz. Bu milletin birliğine, dirliğine inanan herkese kapımız açık" ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler